ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A Magyar Asztali - Labdarúgó Szövetség valamennyi tagszervezete részére

Kedves Sporttársak!

Az ALC KSE SZEGED fájdalomtól megrendülten tudatja, hogy játékostársunk tragikus hirtelenséggel elhunyt.

„Ebedli elmegy a szélen, remekül középre passzol, Szokolai megcsúsztatja, Nyilasi pedig szektoron belül leveszi. Nyíl felnéz, lő! Góóól!” Ezek a mondatok gyakran hangoztak el a szájából egy sikeres támadás után, mostantól sajnos már örökre elmarad a sajátos gólöröm. Hatalmas szurkolója volt a Ferencvárosi zöld sasoknak.

Gyermekkorában lett a gombfoci szerelmese 1969-ben, majd régi társaival együtt újraalapította a klubot 1996-ban. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ma is létezik a szegedi asztali - labdarúgás!

1995-ben a pincéjében készült fel az akkori NB II. osztály Keleti csoportjának bajnokcsapata: Dávid László, Dukai András, Dukay Ernő, Hédl Ferenc, Najror Zoltán, Nagy Balázs összeállításban. Feri most csatlakozott a többiekhez és a mennybéli csapatot erősíti a kapitánya…

Jó értelemben vett megszállott volt közöttünk, igazi vezéregyéniség. Elérte, hogy barátja, a sportág favoritja Szendrey hosszú évekig együttesünket erősítse, majd Ballával, Dáviddal, Kissel kiegészítve aranycsapatot kovácsolt, akkoriban a vidék fellegvára volt Szeged.

Egy bő évtizeden keresztül volt az egyesület elnöke. Amolyan „mindenesként” szolgált, amiben elfáradt és így mostanában utódjára bízta feladatait.

Jelentősebb sikerei: kétszeres NB II. osztályú magyar bajnok ( 1995, 2006 ), kétszeres NB I. osztályú magyar bajnok ( 2006, 2007 ), városi egyéni bajnok ( 1995 ).

Most, amikor már nem vagy velünk, rá kell döbbennünk, hogy milyen nagyot alkottál, mert életben tartottad Szegeden azt a játékot, amit mindannyian szeretünk. Azt is tudom, egyszer még játszunk majd egy meccset, csak készítsd a pályát, a csapatot, a pálcát, a hintőport, az órát. Melegíts, Feri!

Végső búcsút 2011. február 4-én 13.00-tól vehetünk tőle Szegeden, a Belvárosi temető ravatalozójából.

Deme Gyula