ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A közelmúltban a nyári szünetet megelőzően Budapesten került sor az Országos Csapatbajnokság mindhárom osztályának küzdelmeire, a mérkőzéseknek a FORSE Irodaház és Munkavállalói Szálló ebédlője adott otthont. Az alábbiakban az ezekről készült összefoglalónkat olvashatják el.

 

NB II.

Május első hétvégéjén rendezték meg a másodosztályú bajnokság nyitó fordulóját, a kétnapos versenyen egyesületünk „tartalék” csapata is részt vett. A jelző használata azonban erősen megkérdőjelezhető, hiszen a játékosok nagyszerűen szerepeltek.

A felső táblán Priszlinger a megszokott fegyelmezett, taktikus játékát nyújtotta, ezt Gyenes érett, pontos megoldásokkal egészítette ki. Az alsó táblán Varga E. debütált, aki remek igazolásnak bizonyult, kiváló formája bizakodásra adhat okot szurkolóinknak. Papp-Takács szemmel láthatóan sokat fejlődött, helyet követelt magának a kezdőben, ezért Lélek csak csere volt ezúttal.

Örömteli, hogy a játékosok igazi csapatként küzdöttek egymásért, aminek nem várt siker lett az eredménye, hiszen jelenleg a feljutást érő második helyről várjuk a folytatást.   

 

NB I.

Május végén bonyolították le az első osztályú bajnokság 2. fordulóját, ahol elsősorban a Dávid, Kiss, Balla J., Najror alapcsapattal álltunk asztalhoz. A rendkívül kiegyenlített mezőnyben szoros mérkőzéseket vívtunk ellenfeleinkkel, reális a táblázat közepén elfoglalt hatodik helyezés, ami megfelel a vezetőség előzetes elvárásainak.

A versenyhétvége másnapján került sor a FORSE Kupa egyéni tornára, ahol újabb sikert ért el Papp-Takács Sándor, aki a III. osztályú kategóriában végzett az élen.

 

NB III.

Június egyetlen eseménye a harmadosztályú bajnokság volt, ahol első alkalommal indult szegedi egyesület. Itt elsősorban a klubok tartalék - és utánpótlás csapatai vesznek részt, ennek apropóján neveztünk be Olajos, Kaiser, Aszalós A., Aszalós L. összeállításban. A selejtező fordulók során tizenkét gárda játszott egymással, a legjobb négy helyezett jutott be az őszi döntőbe.

Csongrád megyét egyesületünk mellett a Maroslelei SE is képviselte két csapattal, a szomszédvárak csatáján azonban érvényesült a papírforma és az örökrangadókat a nagyobb tudású ALC KSE Szeged nyerte. Ezzel a részsikerrel viszont nem elégedtek meg a játékosok, bravúrok sorozatát bemutatva egészen a dobogó harmadik fokáig meneteltek!

 

A csapatok összeállításával, versenyeztetésével kapcsolatos feladatokról a háttérben dolgozó klubelnök gondoskodott, aki az összes mérkőzésen személyesen jelen volt és a kispadról buzdította társait.