ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A modern kori gombfoci időszámításán belül immár tizenegyedik alkalommal került megrendezésre 2011. július 23-24 -én Szegeden a Fesztivál Kupa nemzetközi egyéni asztali - labdarúgó verseny. A házigazda kétszeres magyar csapatbajnok ALC KSE Szeged együttese a hétvége mindkét napján 10.00 órától várta a sportág szerelmeseit a Vedres István Kollégium épületében felállított versenypályákon.

Igazi csemegét kínált Deme Gyula klubelnök a kilátogató érdeklődők számára, hiszen óriási jelentősége volt a versenynek. Tizenkét klub negyvenhárom játékosa nevezett be előzetesen a küzdelmekre, a tét sem volt kisebb: kvalifikációs állomás lévén továbbjutást érő pontokat lehetett szerezni a 2012-es brazíliai világbajnokságra.

A torna hagyományait a közelmúltban elhunyt Hédl Ferenc teremtette meg, a szegediek tehát szorgalmasan készültek, hogy az egykori játékostárs emlékének adózva jól szerepeljenek!

A szinte teljes hazai élmezőny mellett erdélyi és vajdasági vendégek gondoskodtak a kellő színvonalról. Több egykori és jelenlegi magyar válogatott játékos előzetesen a végső győzelemre is esélyesként indult, a városi szimpatizánsok azonban mégis Kiss Istvántól, a szegediek egyéni Európa bajnok játékosától remélték a legtöbbet.

A versenykiírásnak megfelelően a résztvevők időben megérkeztek, a szálláshelyek elfoglalását követően meglepetésként köszöntötték az éppen születésnapját ünneplő versenyigazgatót, majd a szokásos megnyitó beszédek után pontosan 10.15 órakor útjára indult a labda.

Szombaton négy csoportban zajlottak a küzdelmek, ahol teljes körmérkőzések során dőlt el a helyezések sorsa. Valamennyi csoportból az első négy helyezett jutott tovább a főtáblára, ahonnan két találkozó után egyenes kiesést követően kialakult a legjobb nyolc fő mezőnye, akikre másnap újbóli csoportjukban nehéz körmérkőzés várt a dobogós helyezésekért folytatott harcban. A papírforma a nyolc első osztályú minősítéssel rendelkező játékos előre törését ígérte, de ez természetesen ezúttal is felborult. Lukács Viktor és Tyukodi György általános meglepetésre elbúcsúzott a játéknap végén, a másodosztályú Komáromi Zsolt és Nagy Béla viszont beverekedte magát az elitbe.

Vasárnap a főtáblára került mezőny végjátéka mellett megkezdődött a többi osztályba sorolt játékos versengése is. Az utánpótlás korúak között Gersényi Botond ( Józsefvárosi SZE ) végzett az élen, a minősítés nélküliek között Becz András ( Mundial ’93 FC SE ) diadalmaskodott, a harmadosztályban pedig Réger József ( Palotai Csokonai ALE ) győzött. A másodosztályúaknál Varga Zsolt szépen menetelt, de a főtábláról érkező későbbi első Nagy Béla ( Hírös ALSE Kecskemét ) számára is megállást parancsolt.

Az első osztályt és ezzel a 2011. évi Fesztivál Kupát Szatmári Tamás ( Testvériség SE ) nyerte meg, egyetlen vereségét éppen az ezüstérmes Kiss István ( ALC KSE Szeged ) ellen szenvedte el. A bronzérem gazdája Fülöp Elemér ( DÖKE - Komló ) lett, a legjobb külföldi egyesületből érkező versenyző különdíját Rákos Norbert ( Becse ALK ) kapta.

Az eredményhirdetést követően 16.30 órakor a végig rendkívül sportszerű légkörben zajló verseny véget ért, a rendezők fáradtságos munkájuk elismeréseként értékelték, hogy kivétel nélkül mindenki szívélyesen köszönt el tőlük a teremben és a későbbi visszajelzések szerint is jól érezte magát, ezért elhatározták, hogy a sorozatnak egy év elteltével folytatása következik.

Részletesen a Versenyeredmények / Fesztivál Kupa 2011 címszó alatt tájékozódjon.