ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Szeptember utolsó hétvégéjén barátságos csapatmérkőzésre voltunk hivatalosak Orosházára. Ez így önmagában ugyan kevéske hírértékkel bír, de mégis jelentősége volt mindannyiunk számára.

A napfényes, kora őszi reggelen öten ültünk autóba és indultunk útnak gombfocizni. Mivel különböző emberek és más generáció vagyunk, ezért természetesen mindenkinek eltérő gondolatai támadtak az eseménnyel kapcsolatban. Útközben kihasználva a rendelkezésre álló időt beszélgettünk és közben megosztottuk ezeket egymással.

Deme és Najror felelevenítette a tízegynéhány évvel ezelőtti versenyek emlékezetes pillanatait, folyamatosan előkerültek a mókás sztorik. Papp-Takács ifjú korában kezdett el játszani, amikor a sportág a reneszánszát élte, viszont mégsem volt a Békés megyei helyszínen, amolyan egyéni felkészülési lehetőségnek tekintette a mérkőzéseket. Az Aszalós család tagjai várakozással teli izgalommal érkeztek: Attila először szerepelt a felnőtt csapatban, édesapja László a tartaléknak járó kispad helyett kölcsönbe az ellenfélhez került.

Két dologban azért mégis azonosan vélekedtünk. A szegedi csapat győzelme és a kiadós reggeli rendkívül fontos, sőt bizonyos mértékben összefügghet. Emlékezetből felkerestük a vásárcsarnok mögötti pecsenyesütőt, hagyományosan ez a klubtagok és az időközben sajnos elhunyt társak kedvenc helye. A pohárcsörgés után következett a csípős sültkolbász mustárral és kenyérrel.

Ezután megérkeztünk az újjávarázsolt Művelődési Központhoz, ahol a tágas és kellően megvilágított versenyterembe lépve a régi sporttársak baráti fogadtatásában volt részünk. Kezet ráztunk, megöleltük egymást és örültünk annak, hogy a szeretett játékunk összeköt bennünket. A múlt fényképeit nézegetve, az egykori meccslapok eredményeit kutatva észrevettük, hogy repül az idő, ezért rövid bemelegítést követően kezdetét vette a csapatmérkőzés.

Hamar világossá vált számunkra, hogy vendéglátóink komolyan veszik a küzdelmet. Mihály II. Z. kézügyessége és harcossága még mindig a régi, Mihály A. nehezen talál legyőzőre, a korelnök Érdi pedig nem öregszik. Megpróbáltuk felvenni a tempót, ami a folyamatos versenyzésnek és gyakorlatnak köszönhetően sikerült és 39 - 25 arányban megérdemelten győztünk.

A mérkőzések fáradalmait a szomszédos étterem teraszán pihentük ki egy pohár ital mellett közösen. Újraéltük az előbbi izgalmas szituációkat és átgondoltuk a gombfoci déli régiójában rejlő lehetőségeket. Késő délután megállapítottuk, hogy kellemesen telt a napunk, majd elbúcsúztunk egymástól. Megígértük, hogy az eseménynek folytatása következik.

Részletesen a Versenyeredmények / Barátságos csapatmérkőzés, Orosháza címszó alatt tájékozódjon.