ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Az év utolsó eseményeként a Százszorszép Gyermekház Dísztermében került megrendezésre a negyvenkét éves múlttal bíró Szeged Városi Egyéni Bajnokság, amely egyben emléket állít a néhai Dukai - testvéreknek.

Két órával az előzetesen megadott kezdési időpont előtt Deme Gyula, az egyesület „mindenese” már a helyszínen tartózkodott, hogy a versenyzőket igényesen berendezett, tágas, kellően fűtött és megvilágított helyiség fogadja. Ennek megvalósításában Kiss István, a sportág első Európa bajnoka volt a segítségére, a fáradozásokat így mindenképpen siker koronázta. Gyenes Gábor ügyvezető eközben sokoldalúságát bizonyítva a bogrács körül tevékenykedett, mégpedig eredményesen: a versenyt követő beszámolók meghallgatása után az általa elkészített vaddisznó pörkölt került az asztalokra az évzáró csúcspontjaként.

A pályák mellett szorgalmasan gyülekeztek az indulók, a kíváncsi tekintet megtalálta közöttük az orosházi Mihály II. Zoltánt, de öt korábbi városi bajnok jelenléte is kellő színvonalat garantált. Végül tizenkét résztvevővel pontosan 10.00 órakor rövid megnyitó és gyászszünet után kezdetét vette a torna.

A mezőny tagjai két hatfős csoportban küzdöttek egymással négy - négy továbbjutást érő pozícióért, majd ezután a főágon két négyfős csoportban nyílt lehetőség az elődöntőbe kerülésre, a vigaszágon pedig körmérkőzéssel dőlt el a helyezések sorsa.

Najror Zoltán és Priszlinger Zoltán személyében két egykori első maradt ki az érmekért folytatott harcból, velük együtt búcsúzott az addig remeklő Papp-Takács Sándor. A vigaszágat pontveszteség és kapott gól nélkül Bánfalvi Szabolcs nyerte, ennek elsősorban Olajos Csaba és Németi Csaba látta a kárát.

Klubelnökünk Deme Gyula a lebonyolítás mellett a bronzmérkőzés megnyerését is magára vállalta. A döntőben a legendás Dávid László csapott össze az ifjú vajdasági Kósa Csabával. Parázs hangulatú mérkőzésen, látványos játékkal igazságos döntetlen végeredmény született, az ilyenkor szokásos szétlövés azonban a címben foglalt trónkövetelőnek kedvezett. Kiváló formát mutatott be a fiatal titán, megérdemelt diadalt aratott, reméljük, hogy a tudását a jövőben a csapatmérkőzések során újra megcsillantja majd!

A rendezvény az eredményhirdetést követően 16.30 órakor ért véget, a fentebb említett hivatalos jellegű kötelezettségek befejezése után vacsora és kötetlen szórakozás következett.

Részletesen a Versenyeredmények / Szeged Városi Egyéni Bajnokság a Dukai - testvérek emlékére 2011 címszó alatt tájékozódjon.