ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Rövid, egy hónapos téli szünet után újra játékra jelentkeztek egyesületünk tagjai, hiszen számunkra a versenyszezon idén szokatlanul korán kezdődik el.

A napjainkra már jelentős múlttal rendelkező Újévi Torna nemzetközi rangú egyéni versennyé érett és kiváló alkalmat kínált két nemzet négy egyesületének tizenhat játékosa számára a felkészülésre, hiszen sokszor bebizonyosodott már az a tétel, ami szerint a tétmérkőzés a legjobb edzés. A találkozók több esetben is házi rangadó lévén felfokozott küzdelmet hoztak, ugyanakkor sportszerű körülmények között rendkívüli izgalmakat tartogattak a kilátogató érdeklődők örömére.

A legjobban Kósa Csaba szerepelt, ott folytatta, ahol előzőleg abba hagyta: két egymást követő bajnoki címet szerzett! A legnagyobb meglepetést mégis a nagyszerű formába lendült Bánfalvi Szabolcs menetelése okozta. Ezen tények ismeretében kiemelt figyelmet kapott kettejük döntőbeli párharca, nem érdemtelenül. Bánfalvi hamar vezetést szerzett és elhúzott 3-0 arányban, majd kiengedett és Kósa megérezve a lehetőséget nem sokkal a végső sípszó előtt kiegyenlített, 3-3. Drámai csata zajlott a zöld asztalon, elérkezett a szétlövés, másképpen szólva a büntetőpárbaj ideje. A teremben dermesztő, néma csend honolt, egyedül a világítótest zúgása zavarhatta némileg a két fáradni látszó versenyzőt a koncentrálásban. Azonban egyikőjük keze sem remegett meg a nehéz pillanatokban, fej - fej mellett haladtak. Ahogy mondani szokás, ilyenkor csak győztest hirdetnek, de nincs vesztes. Az eredményjelző 8-7 arányban a fentebb említett vajdasági fiú diadalát mutatta ki végezetül, sokat beszélünk még idősebb korunkban is erről a meccsről.

Előttünk áll azonban egy hét múlva talán egy ennél is fontosabb csapatmérkőzés, ahol második számú gárdánknak a józsefvárosiak ellen kell helytállnia, a tét pedig nem más, mint a legfelsőbb, NB I. -es osztályba jutás. Mindkét előbb említett játékos tudására nagy szükségünk lesz, reméljük, hogy társaik is felnőnek majd a feladathoz.

HAJRÁ SZEGED! HAJRÁ SZEGED! HAJRÁ SZEGED!

Részletesen a Versenyeredmények / Újévi Torna 2012 címszó alatt tájékozódjon.