ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A gombfoci több mint fél évszázados múltra visszatekintő történelme során elsősorban a Kárpát - Medence térségében élő magyarok segítségével terjedt el öreg kontinensünkön, majd később Amerika és Ausztrália, valamint Ázsia és Afrika küszöbén is kopogtatott, szintén magyar eredetű vonatkozásainak köszönhetően.

Az idei, 2012-es esztendőig kizárólag Európában rendeztek nemzetközi jelentőségű asztali - labdarúgó világeseményt, azonban a hagyomány megszakadt. 2009-ben hatalmas megtiszteltetésként és sportdiplomáciai sikerként könyvelhettük el, hogy a Budapesten megrendezett világbajnokságon Brazília nemzeti csapata vendégszerepelt. Élénk érdeklődés mutatkozott mindkét fél részéről a másik játéka iránt, majd a baráti kapcsolatok elmélyültek. Mindezek eredményeképpen napjainkban a karneválról elhíresült, napsütötte Rio de Janeiro adott otthont a VI. Szektorlabda Világbajnokság küzdelmeinek, ahol második alkalommal az úgynevezett „tizenkét érintéses” szakágban is győztest hirdettek.

Az asztali - labdarúgó Magyar Válogatott esélyeshez méltóan teljesített és hibátlan mérleggel sorozatban hatodszor lett első, ezúttal Szendrey Tibor, Szatmári Tamás, Magyar Antal, Lukács Viktor összeállításban. A második helyezést meglepetésre a házigazda "seleção" szerezte meg, a harmadik helyen Szerbia csapata végzett. Egyéniben a fenomén, azaz Szendrey ismét igazolta klasszisát, újabb világbajnoki címet érő produkciót mutatott be, a romániai Mártonfit illetve saját válogatottbeli társát, Szatmárit megelőzve. Párosban a fiatalos lendület a dobogó legfelső fokára repítette a Szatmári - Lukács duót, összegezve szektorlabdában, valamennyi kategóriában az élen végeztünk.

A „tizenkét érintéses” rendszerben Brazília, Olaszország és Portugália mögött a magyar gárda Nagy Lajos, Kiss Levente, ifj. Farkas Gábor, Horváth Imre ( ALC KSE Szeged ), Puskás Zoltán összetételben a negyedik helyen zárt, míg egyéniben negyvennyolc induló közül legjobb külföldi versenyzőként Nagy a tizedik lett, csak brazilok előzték meg a sorban. Az elért kiváló eredményekhez gratulálunk valamennyi játékostársunknak, büszkék vagyunk rájuk!!! Köszönjük Horváth többéves sportvezetői munkáját, amivel nagyban hozzájárult a fenti sikerekhez!