ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A Fesztivál Kupa hagyományait városunkban még a hetvenes években teremtették meg a gombfoci szimpatizánsai Ghimessy András vezetésével az akkoriban működő Asztali Labdarúgó Kör Szeged égisze alatt a Balázs Béla Úttörőház segítségével. Egykori játékostársunk, Nagy Balázs fennmaradt krónikái alapján egészen napjainkig áttekinthető a verseny története.

Az első kiírások értelmében csapatbajnokságok zajlottak ( 1973, 1974, 1975, 1977, 1978, 1982, 1983, 1984 ), rendszeres vendégnek számítottak az ország minden tájáról ideérkező egyesületek tagjai. Ezután hosszú szünet következett a torna életében, majd a már időközben sajnos szintén elhunyt Hédl Ferenc szervezte újra a klubot és ezzel együtt felelevenítette a régi idők nagy mérkőzéseinek hangulatát. 1997-ben nemzetközi szintre emelve tért vissza a verseny a köztudatba, hiszen abban az évben a világ legerősebb válogatottainak részvételével rendeztek csapat- és egyéni bajnokságot egyaránt. 1998 és 2005 között állandó része a hazai országos szövetség versenynaptárának a szegedi nyári esemény, immár kizárólag egyéni küzdelmek formájában. Rövid pihenőt követően 2010 óta pedig a jelenlegi elnökünk, Deme Gyula vezetésével folytatódik a sorozat tovább.

A fentiek ismeretében összesítve idén immáron a huszadik alkalommal került lebonyolításra a nagy népszerűségnek örvendő kétnapos találkozó folyamatosan bővülő nevezői létszám mellett, hiszen 13 klub 45 játékosa versengett egymással a végső sikerért. Többen is jól szerepeltek a hazai pálya előnyét némileg élvező házigazdák közül. A II. osztályú kategóriában a szegediek romániai válogatott kitűnősége, Varga Ervin szerezte meg az ezüstérmet, míg Deme Gyulának a szervezői munka mellett maradt energiája és a bronzéremig jutott. A III. osztály dobogójának valamennyi lépcsőfokát az ALC KSE Szeged szerbiai válogatott játékosai foglalták el, sorrendben Rákos Norbert, Najror Zoltán és Kósa Csaba. A megszerezhető érmek egyharmadát tehát otthon tartották az alföldi legények, vagyis soha rosszabb hétvégét!

Részletesen a Versenyeredmények / Fesztivál Kupa 2012 címszó alatt tájékozódjon.