ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A Maros Kupa új keletűnek aligha nevezhető megyei verseny, hiszen gyökerei a hetvenes évek második felére nyúlnak vissza. 1976 októberében rendezték meg az első bajnokságot, ahol Ürmös Mihály győzött, őt 1977 májusában Szereday Jenő, majd 1978 márciusában és 1979 májusában Dávid László követte a sorban. Külön érdekesség, hogy valamennyi akkori bajnok a szegedi csapat játékosa volt! 1982-ben országos egyéni- és csapatmérkőzések kerültek lebonyolításra, utána azonban a rendezvény a feledés szürke homályába merült.

A 2012. évi országos versenynaptár tervezet összeállításakor a marosleleiek fáradhatatlan, örökifjú vezetője, Maczelka László jelezte a MALSZ elnöksége felé, hogy a helyi egyesület jubileumi, ötéves újraalakulásának tiszteletére nagyszabású tornát kíván szervezni. Ennek az elképzelésnek a hazai szövetség teret engedett, így történt, hogy a polcról leporolva ismét előkerült a régi, mégis dicső fényében csillogó Maros Kupa.

Mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Augusztus második hetében a ’lelei gombozók szinte kivétel nélkül lázban égtek! Összefogásuk eredményre vezetett: állványokat és pályákat hordtak, felületet tisztítottak, termet rendeztek, gondoskodtak a díjakról és a hangosításról, szívélyes vendéglátói ebédről. A hónap második szombatjára tehát minden feltétel adott volt a Kultúrházban ahhoz, hogy a követelményeknek abszolút megfelelő verseny vehesse kezdetét, ehhez igyekezett erejéhez mérten az ALC KSE Szeged csapata is hozzájárulni a rendelkezésre bocsátott eszközeivel. Ezen túlmenően szerencsére a településen szép számmal akadtak olyanok, akik támogatásukkal segítettek: Martonosi György polgármester úr a községi Önkormányzat részéről, az ÁMK munkatársai, Kővágó Attila sportköri elnök, a Kék Söröző, a Lele Vendéglő, illetve több magánszemély.

19 pályán zajlott az egynapos erőpróba, mégpedig 100 élő ranglista pont feletti és alatti kategóriában. Előbbiben Bottyán Zoltán ( Mundial ’93 FC SE ), Magyar Antal ( Józsefvárosi SZE ), Lukács Viktor ( Testvériség SE ) volt a dobogósok névsora, míg utóbbiban Becz András ( Mundial ’93 FC SE ) diadalmaskodott Holucsuk Sándor ( Maroslelei SE ) és Martonosi Ádám ( Maroslelei SE ) előtt. A szegediek hat fővel képviseltették magukat, közülük Pákai György volt a legeredményesebb, aki a főversenyben negyedik helyezést ért el.

Részletesen a Versenyeredmények / Maros Kupa 2012 címszó alatt tájékozódjon.

Bő egy hét elteltével a nemzeti ünnep alkalmával rögtönzött Szent István Kupa kapcsán hálálták meg Deme Gyula önzetlen segítségét a maroslelei sportbarátok, egy közös bográcsozással egybekötött „villámtorna” keretében. Klubelnökünk nem tétlenkedett, jó játékkal „húzta be” az elsőséget.

Részletesen a Versenyeredmények / Szent István Kupa címszó alatt tájékozódjon.