ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

November elején véget ért a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának idei küzdelemsorozata. Az alábbi sorokban klubelnökünk, Deme Gyula értékelését olvashatják az elmúlt szezonról.

A DÖKE - Komló ( 83 pont ) együttese az idény során végig a tabella élén állt és magabiztos játékot bemutatva, megérdemelten hódította vissza a bajnoki címet, mint ahogyan a Testvériség SE ( 73 pont ) egyesületének ezüstérméhez sem fért különösebb kétség. Nagy versenyfutás volt a képzeletbeli dobogó harmadik fokáért, ezt a párharcot a Józsefvárosi SZE I. ( 62 pont ) csapata nyerte az ALC KSE Szeged ( 62 pont ) gárdájával szemben. A középmezőnyt három hasonló képességű alakulat foglalta el, közülük a Hírös ALSE Kecskemét ( 46 pont ) talán gyengült, viszont a Mundial ’93 FC SE ( 41 pont ) és az Erzsébetvárosi SE ( 38 pont ) feltétlenül erősödött a korábbiakhoz képest. A Józsefvárosi SZE III. ( 33 pont ) megőrizte az élvonalbeli tagságát, ezzel szemben drámai küzdelemben a Józsefvárosi SZE II. ( 32 pont ) és a Palotai Csokonai ALE ( 32 pont ) kénytelen volt búcsút inteni az elit mezőnynek.

A szegedi klub vezetősége az 1. - 4. helyezést tűzte ki célnak a bajnokság elején, ezt az elvárást minimálisan sikerült teljesítenie a játékosoknak. Pákai és Horváth I. érkezésével jelentősen erősödött a keret és egyúttal bővült a variációs lehetőségek száma. Kiss, Dávid és Balla J. egyaránt a tőlük elvárható játékot nyújtották, a jövő sikeres szereplésének záloga lehet, ha az előbb említett öt meghatározó versenyzőt egyszerre tudjuk szerepeltetni egy fordulón belül. Najror, Deme és Papp-Takács is részfeladatokat oldott meg, az erdélyi származású Simon F. csak a szezon végén kapott lehetőséget a bizonyításra.

Részletesen a Versenyeredmények / NB I. 2012 címszó alatt tájékozódjon.