ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A már megszokott módon, a tavasz első hírnökeként kezdetét vette a hazai asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának küzdelemsorozata. A helyszín, szintén hagyományosan Budapest volt, ezúttal a BSE vívócsarnoka adott otthont a mérkőzéseknek.

A sorsolás szerint először a magyar élvonalba hosszú idő után újra feljutó, rendkívül rutinos játékosokból álló Csokonyavisontai ALC volt az ellenfelünk. A kezdő négyesben helyet kapó Priszlingert sajnos sikerült megtréfálnia Jónásnak, így 4-4 arányú döntetlen lett a végeredmény. Másodszorra a mindenkire veszélyes Erzsébetvárosi SE csapatával játszottunk, Balla J. és Dávid vezérletével ugyancsak 4-4 arányú igazságos pontosztozkodás történt. Harmadik összecsapásunkon az átgondolt stílusú Józsefvárosi SZE együttesével találkoztunk, Horváth I. felülmúlta Szilit, magabiztos 6-2 arányú győzelmet arattunk közvetlen riválisunkkal szemben. Negyedik meccsünk előzetesen abszolút papírformának ígérkezett, ennek megfelelően 6-2 arányú sikert könyvelhettünk el a Hírös ALSE Kecskemét II. tartalékcsapata ellenében. Ezután a megerősített Mundial ’93 FC SE következett a sorban, Horváth I. jobbnak bizonyult Bottyánnál, így alakult ki az 5-3 arányú szegedi diadal.

A versenynap felénél remek teljesítménnyel álltunk meg pihenni, hiszen öt mérkőzés óta tartott a veretlenségünk. Sajnos múlt időben, mert a tavalyi bajnok DÖKE - Komló szoros, 3-5 arányú vereséget mért ránk, mivel Deme kikapott Trischlertől. A hetedik körben felálltunk a padlóról és remek egyéni megoldásoknak köszönhetően értékes pontot raboltunk az éremesélyes Hírös ALSE Kecskemét I. gárdájától megérdemelt 4-4 arányú újabb döntetlennel. Ez azonban úgy látszik, hogy sokat kivett az erőnkből, a bajnoki címet hőn áhító Testvériség SE alakulatától parázs rangadón 3-5 arányú vereséget szenvedtünk Kiss és Priszlinger szép játékának ellenére is. Az utolsó felvonásban a Váci Lakóterületi SE állta utunkat a zöld asztalnál, szó szerint, ugyanis fáradt csapatunk különösebb ellenállás nélkül 2-6 arányban alulmaradt a szektorozásban.

Összességében mégis elégedettek lehetünk a mutatott teljesítményünkkel, mert az előzetes erőviszonyok ismeretében a 6.-8. helyre rangsoroltak bennünket, azonban ezt felülmúlva a biztos középmezőny ötödik pozíciójából várhatjuk a májusi folytatást!