ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Március 27-30. között Budafokon, a Campona közelében található Klauzál Gábor Művelődési Házban hetedik alkalommal került megrendezésre a szektorlabdázók Európa Bajnoksága. A hosszúra nyúló, négynapos hétvégén igazán különleges csemegét kínáltak a szervezők a lelkes érdeklődők számára. A sportág szakavatottabb szerelmesei jól tudják, hogy a gombfociban 1994 óta zajlanak világversenyek és a Magyar Válogatottnak sikerült kivétel nélkül valamennyi Európa- és Világbajnoki címet elhódítania. Ennek a dicsőségnek fényében tehát valóban kivételes jelentőségű rendezvényen kellett asztalhoz állniuk legjobbjainknak, hiszen egy esetleges újabb végső győzelemmel húsz éves veretlenséget mondhatnak magukénak!

Az alábbiakban rövid helyszíni összefoglalóval kedveskedünk hűséges olvasóinknak.

Az ünnepélyes megnyitót követően csütörtök délelőttől péntek estig csak selejtező mérkőzéseket láthattunk, majd szombat kora délutánra befejeződtek a középdöntők. Érdemes volt figyelemmel kísérni valamennyi összecsapást, de a parádét természetesen a vasárnapi döntőbe jutottak mezőnye szolgáltatta. A pályán történtek közérthetőségéről kommentátor gondoskodott, a hazai játékosok pedig időnként látványos elemeket bemutatva csillogtatták meg tudásuk legjavát.

Szektorlabda szakágban az előzetes várakozásoknak megfelelően Magyarország csapata Szendrey Tibor, Magyar Antal, Szathmáry Károly, ifj. Farkas Gábor, Horváth Imre összeállításban szerezte meg az első helyezést Szerbia és Románia előtt. Szintén itthon maradt az aranyérem a páros kategóriában is, hiszen a Magyar Antal - Mártonfi István duó megelőzte a romániai Pákai György - Varga Ervin és a szerbiai Rákos Norbert - Plemic Stevan kettőst. Egyéniben rendkívül nagy küzdelemben a romániai Pákai György állhatott a dobogó legmagasabb fokára, két magyar vetélytársa követte: az ezüstérmet Szathmáry Károly, a bronzérmet Szendrey Tibor nyakába akasztották.

A „12 érintéses” szakágban Olaszország győzött, Magyarország id. Farkas Gábor, Nagy Lajos, Kiss Levente, ifj. Farkas Gábor, Horváth Imre összetételű gárdáját és Romániát maga mögé utasítva. Egyéniben ugyancsak az itáliaiak domináltak, mert Cesar Zuccato diadalmaskodott, mögötte Paulo Perrotti valamint Nagy Lajos végzett.

Az ALC KSE Szeged egyesülete büszke arra, hogy saját versenypályáit felajánlva hozzájárulhatott a sikeres lebonyolításhoz és őszinte örömmel gratulál játékosa, Horváth Imre teljesítményéhez, aki főszervezői teendői mellett egy Európa bajnoki címmel és egy ezüstéremmel tovább öregbítette a Tisza - parti város jó hírnevét.

Részletesen a Versenyeredmények / Európa Bajnokság 2014 címszó alatt tájékozódjon.