ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A Móra Könyvkiadó rendkívül megtisztelő felkérésének nagy örömmel tettünk eleget, amikor a 85. Ünnepi Könyvhét alkalmából kitelepültünk a szegedi Dugonics térre. Többek között Lázár Ervin: Foci című mesenovellája is megtalálható volt a csoport sátrának gazdag kínálatában. Ráadásul június harmadik vasárnapja, vagyis Apák napja lévén újabb aktualitást kapott a jelenlétünk. A gondosan elkészített programfüzet szinte csalogatta az érdeklődőket: „Szereti apu a focit? Gombfocizni tudtok? Most kipróbálhatjátok profikkal!”

Szerencsénkre kíváncsi tekintetből nem volt hiány, hamarosan családok valamennyi generációja és tagja lőtt kapura asztalunknál, nagyot kiáltva az elért gól örömének. smiley Szórólapjaink is szépen fogytak, abban bízva osztogattuk őket, hogy néhány fiút újra látunk majd az edzéseken.

Igaz, hogy már régen kicsengettek és a nyári nagy kánikulában dübörög a vakáció, de Tiszaszigeten a Szent Antal Katolikus Általános Iskola termét mégis diákok lepték el, mégpedig zsúfolásig! A szünidőre szervezett nyári napközis tábor hétfői napja a sport jegyében telt, ahol szívesen vendégeskedtünk gombfoci bemutatónkkal. Rövid oktatófilm vetítéssel sikerült lekötnünk a figyelmet, a gyakorlati résznél azonban már beindult a zsibvásár. Meglepő módon először a lányoktól záporoztak a kérdések és kérések felénk, a tanár bácsi bíztatására később azért a srácok is belejöttek. Pillanatok alatt elrepült felettünk a délután, a gyermekekkel megélt közös élmények ismét bebizonyították, hogy sportágunk alapja egy magyar eredetű népi játék.