ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Az idei Maros Kupa bebizonyította, hogy az asztali - labdarúgók a korábbi években megismerték Maroslele nevét és az alföldi ember vendéglátó szeretetét, hiszen 11 egyesület 36 játékosa adta le előzetes nevezését a versenyre, a rendezők örömére még a határainkon túlról is érkeztek sporttársak a megmérettetésre.

Maczelka László, a helyiek szakosztályvezetője mondott ünnepi köszöntőt, majd Szili Balázs versenyigazgató, a MALSZ elnöke vette át a szót és ismertette a lebonyolítás részleteit. A mezőny 150 ranglista pont figyelembe vételével két részre tagolódott, a ponthatár felettiek két tízfős csoportban, a ponthatár alattiak két nyolcfős csoportban kezdték meg a küzdelmeket. Ezekből az első két helyezett továbbjutott és esélye nyílt az éremszerzésre, a helyosztó mérkőzések mindkét kategóriában csak az 5.-8. helyezésig kerültek megrendezésre. A végjátékhoz érve néhány esetben még szétlövés párbaj is fokozta az izgalmakat a díjátadás előtt. A házigazdák kitettek magukért, a serlegeken és érmeken túl emléklapok és egyéb tárgyjutalmak kerültek kiosztásra.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően végig a ranglista szerinti első osztályú minősítéssel rendelkező játékosok uralták a mezőnyt, a főágon Szatmári, Bottyán és Koczor illetve Pákai, Vágó és Szili magabiztos meneteléséhez sem fért különösebb kétség, az egymás ellen megvívott örökrangadókon viszont nagy küzdelemben dőlt csak el a helyezések sorsa. Ezek után a címvédő Pákai György ( Testvériség SE ) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, őt Szatmári Tamás ( Testvériség SE ) és Bottyán Zoltán ( Mundial ’93 FC SE ) követte a sorban. A vigaszágon az esélyesnek tartott Becz és Béres II. Z. mérsékeltebb szereplését kihasználva az aranyérmet Füzy Csaba ( Soproni MAFC ), az ezüstérmet Rácz Ferenc ( MTK ), a bronzérmet pedig Ürmös Mihály ( ALC KSE Szeged ) szerezte meg.

Az ALC KSE Szeged klubját ezúttal hat fő képviselte a tornán, Ürmös sikere azért is különleges, mert Ő a legelső alkalommal, 1976-ban kiírt Maros Kupa győztese, gratulálunk a teljesítményéhez!

Részletesen a Versenyeredmények / Maros Kupa 2014 címszó alatt tájékozódjon.