ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Október elején Budapesten rendezték meg az asztali - labdarúgó Egyéni Országos Bajnokságot, amely Open jelleggel kezdődött, vagyis ekkor még valamennyi nevezett játékos nyílt versenyben volt egymással a legfőbb bajnoki címért. Az ALC KSE Szeged egyesületét ezúttal hárman képviselték, a következő rövid elemzésben sorra vesszük teljesítményüket!

Horváth Imre a „G” jelű csoportban rögtön két kecskemétivel szemben kezdett, először Radnóti 0-0, majd Nagy A. 1-1, ez bizony a ranglistát figyelembe véve szerény rajtnak mondható. A józsefvárosi klubot képviselő Körmendi 1-0 arányú legyőzése már némi javulásról árulkodik, de a debreceni Kiss L. elleni újabb 1-1-es döntetlen sem volt betervezve. A sorozatos pontvesztések után jött a szigetszentmiklósi Bottyánnal megvívott örökrangadó, ahol a 2-4-es vereség végleg megpecsételte a versenyzőnk sorsát és meglepetésre rendkívül korai szakaszban búcsúzott a további küzdelmektől.

Najror Zoltán az „A” jelű csoportba nyert besorolást, sajnos három vereséggel nyitott. A becsei Rákos 0-1, a józsefvárosi Mártonfi 1-2, míg a komlói Fülöp 0-6 arányban múlta felül. Ezután némi szépségtapasz a becsei Plemic elleni gólzáporos 3-3-as döntetlen, azonban az erzsébetvárosi Mecsértől elszenvedett újabb 1-2-es fiaskó azt jelentette, hogy klubtársunk nyert mérkőzés nélkül kiesett.

Papp-Takács Sándor az „F” jelű csoportban kapott helyet és szintén nem remekelt, sorrendben négy alkalommal győzték le: a román válogatott Pákai 0-4, az erzsébetvárosi Debreczy I. 1-2, a szigetcsépi Mészáros Gy. 1-3, a váci Laczkó pedig 0-4 arányban igazolta nagyobb játéktudását. A debreceni Puskás L. ellenében csak egy 2-2-es döntetlenre futotta, azaz utolsó sportolónk is befejezte a főágon történő szereplését.

Rövid szünetet követően a kategóriánkénti mérkőzésekkel folytatódott a kétnapos erőpróba, ahol már ugyan nagyobb sikerrel jártak a fiúk, de éremszerzés továbbra sem koronázta próbálkozásaikat.

A II. osztályú Najror egy hétfordulós svájci rendszerben lebonyolított versengésben küzdött többedmagával, két győzelem mellett négy döntetlent és egy vereséget gyűjtött össze. A III. osztályú Papp-Takács két-két győzelemmel illetve vereséggel megvívott csoportmérkőzés után még éppen becsúszott a döntőbe, ahol már nem járt szerencsével: négy döntetlenre végződött találkozó mellett háromszor kapitulált és így az utolsó helyen zárt.

A rend kedvéért természetesen illik megemlíteni a 2014. évi legjobbakat: az aranyérmet és az ezzel járó országos bajnoki címet Szatmári Tamás ( Testvériség SE ) szerezte meg az ezüstérmes Horváth Dénes ( Józsefvárosi SZE ) és a bronzérmes Rákos Norbert ( Becse ALK ) előtt.