ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A történetet talán azzal érdemes kezdeni, hogy klubelnökünk, vagyis ezen sorok írója szinte napra pontosan 15 éve helyezkedett el jelenlegi munkahelyén, mint ellenőr, azaz másfél évtizede vizsgál különböző menetjegyeket, ráérő idejében pedig a gombfoci örökös szolgálatában áll. A szokatlannak tűnő címből kiderül, hogy a cikk megfogalmazását az ihlette, hogy befejeződtek a harmadosztályú csapatbajnokság idei mérkőzései. A másodosztálytól a DEAC - Debreceni ALC és a Becse ALK gárdái búcsúztak, a helyükre pályázott az NB III. első- és második helyezettje. Lássuk tehát, hogy a 14 alakulat közül melyek harcolták ki a feljutást!

A selejtezőket még május 31-én rendezték, két hétfős csoportból lehetett továbbjutni a legjobb nyolc mezőnyébe, ahonnan az első négy került be az őszi nagydöntőbe, ez akkor sorrendben a Józsefvárosi SZE IV., a DÖKE - Komló II., az Erzsébetvárosi SE III. illetve a Marosvásárhely I. együtteseinek sikerült. Csongrád megyét képviselve a Maroslelei SE a nyolcadik, míg az ALC KSE Szeged III. Aszalós A., Papp-Takács, Németi, Aszalós L. összeállításban a kilencedik pozícióban végzett a pontvadászatban.

Október 19-én találkoztak újra egymással a négy klub versenyzői, hogy ádáz küzdelemben egy teljes körmérkőzés során eldöntsék a kiadó helyek sorsát. A román válogatott játékosokkal teletűzdelt Marosvásárhely I. esélyt sem adott ellenfeleinek, mindhárom párharcból magabiztos győzelemmel került ki és így megérdemelten hódította el a bajnoki címet, a még osztályváltást érő második helyet pedig az Erzsébetvárosi SE III. szerezte meg. Ők váltottak tehát érvényes menetjegyeket a másodosztályra, abban bíznak, hogy nem csak átszállót! Némi vigaszt nyújthat a bronzérem a DÖKE - Komló II. számára, de még náluk is rosszabbul járt az előzőleg favoritnak kikiáltott, a végére mégis „benullázó” Józsefvárosi SZE IV. legénysége.

Részletesen a Versenyeredmények / NB III. 2014 címszó alatt tájékozódjon.