ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Az elmúlt néhány hétben mindannyiunk legnagyobb örömére hatalmas meglepetésben volt részünk. Ebben a rendkívül felfokozott tempót diktáló, emberi értékeket nélkülöző világban, amiben kénytelenek vagyunk élni, különösen hamar észrevesszük a hozzánk hasonlóan gondolkodó, érző, cselekvő másik ember szimpatikus jelenlétét. Rövid idő leforgása alatt egy nagyapa és egy apuka is hallott egyesületünkről illetve olvasta honlapunkat, majd úgy döntött, hogy a számítógépes játék mellől megpróbálja unokája és gyermeke figyelmét a gombfoci felé terelni, hogy szabadidejében egy közösségen belül tudjon aktív részese lenni egyéni képességei fejlődésének, sportsikerek elérésének.

A két tíz év körüli fiatal fiút Mészáros Ferencnek és Pócza Gábornak hívják a történeti hűség kedvéért. Kíséretükkel együtt szorgalmasan látogatják a péntek délutáni edzésnapokat, a foglalkozásokon a felszerelések megismerése és helyes használata mellett igyekeznek a kötelező gyakorláson túl barátságos mérkőzésekre kihívni a felnőtteket, hogy tanuljanak tőlük, ami mindenképpen figyelemreméltó. Edzőjük, azaz jelen sorok írójának tanácsára elérkezett az a pillanat, amikor kellő tudást elsajátítva először meccseztek egymás ellen. A fehér csapattal játszó Pócza kezdte jobban a találkozót, a szélen vezetett támadással hibára kényszerítette a védelmet és a rosszul kifutó kapus fölött a hálóba lőtte a labdát. Ezután mindkét fél inkább a mezőnyben robotolt, konzerválódni látszódott az eredmény, amikor a lefújás előtti pillanatokban a térfél közepén a piros csapat váratlanul szabadrúgáshoz jutott. Mészáros helyezett, célzott és még a sorfal sem zavarta meg: kemény bombája gólt érdemelt, beállítva az 1-1-es végeredményt.

Az igazságos pontosztozkodást követően jó volt látni, ahogyan a srácok a csatában kipirosodott arccal kezet fogtak, a tekintetük arról árulkodott, hogy ennek bizony még folytatása következik. Ugye, kitalálta már a kedves olvasó, miért igazán értékes ez a döntetlen? Hát, persze! A fiataloké, az utánpótlásé a jövő. Nem mellesleg a klub tagjai közül sokan így kezdték ezt a nagyszerű játékot és szőttek évtizedes barátságot.