ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

December 7-én Budapesten, a rákospalotai Csokonai Művelődési Központ adott otthont az asztali - labdarúgók nagy hagyományokkal rendelkező évadzáró gálájának, amelyre rekordnak számító 60 fős mezőny gyűlt össze az előzetes nevezések alapján. Az ALC KSE Szeged egyesületét ezúttal hárman képviselték a versenyen, a következő rövid elemzésben górcső alá vesszük az általuk elért eredményeket!

Horváth Imre I. osztályú minősítéssel rendelkező játékosunk a pontszerző tornákon nyújtott szereplésének köszönhetően sokadszorra került be az elitbe, azaz kilenc hasonlóan magas tudással bíró társával kellett megmérkőznie a Tizek Bajnokságán, hogy kiderüljön, ki is valójában az idei állócsillag.

Először a szigetszentmiklósi Bottyán ellen nyert rangadót 1-0 arányban, majd sorozatos balszerencse kísérte, ugyanis a következő négy találkozóján zsinórban 0-1-es vereséget szenvedett: a román válogatott Pákai, a komlói Szendrey, a házigazdák kiválósága Szatmári és a józsefvárosi Horváth D. tudta mattolni védelmét. Ezután két sikerrel záruló összecsapás következett újabb sormintára, hiszen egyaránt 3-1-es diadalt aratott a józsefvárosi Szili és a kecskeméti Koczor felett. A komlói Fülöppel most nem bírt el és 1-4 lett a vége, viszont a rendező Lukács V. 2-0 arányú legyőzése szezonzárásnak mindenképpen méltó, de nem kelt csalódást az összesítésben megszerzett hetedik helyezés sem.

Olajos Csaba a Palota Kupa III. osztályú kategóriájának „B” jelű csoportjába kapott besorolást, ahol rögtön a klubtárs Papp-Takács elleni 1-1-es döntetlennel kezdett, majd 0-2 arányú vereséget szenvedett a szigetszentmiklósi Csekeitől. Jókor jött a szigetcsépi Mészáros Gy. felett aratott 3-1-es győzelem, miként a hazai pálya előnyét élvező Fazekassal szembeni magabiztos 5-0-as diadal is, mert így az erzsébetvárosi Mátéval történt 0-0 arányú igazságos döntetlen már csak bebiztosította a másodikként való továbbjutást. Úgy látszik, hogy evés közben jön meg az étvágy, mert a nagy menetelés ezután következett! A negyeddöntőben a szigetszentmiklósi Váradi 4-0, az elődöntőben pedig az erzsébetvárosi ifj. Debreczenyi A. 1-0 gólkülönbségű legyőzése után fiatal tehetségünk a döntőben találta magát, végezetül a marosvásárhelyi Soóst 3-2 arányban múlta felül és teljesen megérdemelten hódította el a bajnoki címet. Ezúton gratulálunk a kiváló egyéni teljesítményhez!   

Papp-Takács Sándor ahogyan az előbbiekből kiderült, ugyancsak a III. osztályúak között volt érdekelt. Az Olajos elleni 1-1-es házi rangadót a Mátéval szembeni 0-0-as pontosztozkodás követte, majd sorra győzelmeket aratott: Csekei Z. 2-0, Mészáros Gy. 2-0, Fazekas pedig 3-0 arányban lett kipipálva a meccslapon, kétség sem fért ezzel a csoportelsőséghez. A lendület még kitartott a veterán házigazda, Csek elleni 3-1-es negyeddöntőig, utána viszont már alábbhagyott. Versenyzőnk előbb az elődöntőben Soós ellenében maradt alul 1-2 arányban, de később ifj. Debreczenyi A. a bronzcsatában szintén felülkerekedett rajta, a 0-3 miatt sajnos elmaradt az újabb szegedi éremszerzés.