ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A következő néhány sor megírása előtt egy időközben kissé már megsárgult jegyzőkönyv került elő klubelnökünk fiókjából, mégpedig az Újévi Torna 2005 asztali - labdarúgó egyéni verseny részletes eredményeivel. Ezt látva egy halvány mosoly kíséretében nosztalgiával emlékezett vissza a korábbi nagy rangadókra. A két hatfős csoportból akkoriban Tóth Gábor és Dávid László, illetve Deme Gyula és Gyenes Gábor jutottak tovább. A Gyenes - Tóth elődöntőt 2-2 arányú döntetlent követően előbbi nyerte 3-2 arányban szétlövéssel, a másik ágon pedig Deme - Dávid párharcot rendeztek, ahol a rendes játékidőben elért 1-1 arányú döntetlen után szintén előbbi diadalmaskodott szétlövéssel 5-4 arányban. Így kerülhetett sor az Ágota Alapítvány Játszóházában felállított centerpályán a Gyenes - Deme döntőre. A csoportmérkőzések során Deme győzött 2-1 arányban, azonban Gyenes jól időzítette a revánsot, ugyanis a fináléban aratott 2-0 arányú sikeréhez fényes serleg párosult. A kupa talapzatán álló táblára felgravírozzák a bajnokok nevét, ahogyan az a címből kiderült, Gyenes szép saját jubileumhoz érkezett. Megtippelik, hogy ki lett a második helyezett?

Hagyományos módon a 2015-ös esztendőt is az Újévi Torna nyitotta meg a szegedi gombfocisoknál, január harmadik szombatján sorrendben tizenkettedik alkalommal találkoztak egymással a sportág szerelmesei. A felnőtteknél tíz versenyző állt asztalhoz, ők két ötfős csoportból kerülhettek fel a hatfős főágra, ahol a hozott meccseredmények figyelembe vétele mellett újabb körmérkőzés után alakult ki a végső sorrend. A négyfős vigaszágon hasonlóan folytatódtak a küzdelmek azok számára, akik nem tudták kiharcolni a továbbjutást. Az „A” jelű csoportban mondhatni, hogy minden a papírforma szerint alakult, hiszen Olajos, Papp-Takács és Najror azonos pontszámmal lépett az elitbe, csupán a gólkülönbség döntött közöttük, némileg talán felborítva a hivatalos ranglistát. Több jó megmozdulást láthattunk Aszalós A. előadásában, de a benullázó Maczelka L. legyőzése ezúttal a kötelező feladatok közé tartozott. A „B” jelű csoportban az előzetes várakozásoknak megfelelően Gyenes és Deme magabiztosan szerepelt, mögéjük Szendrei tudott felzárkózni, aki ráérzett a kínálkozó lehetőségre. A rendkívül peches napot kifogó, egygólos vereségeket szenvedő Németi a végén igazságosan megosztozott a pontokon Aszalós L. ellenében, ez azonban kevés jelentőséggel bírt a továbbiakban.

A felsőházban Gyenes folytatta diadalmenetét, nem talált legyőzőre és így aztán teljesen megérdemelten hódította el az aranyéremmel együtt járó bajnoki címet. Két örökrangadót zárt sikerrel Deme, aki futószalagon szállította az újabb ezüstérmet. Papp-Takács szokásosan felemás arcát mutatta, az utolsó pillanatokban lőtt góljának köszönhetően szerezte meg a bronzérmet. Egyaránt két - két bosszantó vereség miatt maradt le az élmezőnytől a negyedik helyezett Olajos és az ötödik Najror is, Szendrei hatodik pozíciója pedig már önmagában szép teljesítmény. Az alsóházban Aszalós A. lelkesedése tárgyjutalmat ért, mögötte meglepetésre Aszalós L., Németi és Maczelka L. volt a befutók névsora.

Összevontan játszott egymással négy ifjúsági és egy minősítés nélküli versenyző, itt szegedi fölény volt érzékelhető, hiszen Mészáros F. győzött Kardos és Pócza előtt, azaz valamennyi érmet a hazai utánpótlás palánták nyakába akasztotta a szervező.

Részletesen a Versenyeredmények / Újévi Torna 2015 címszó alatt tájékozódjon.