ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A 2015. évi asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának küzdelemsorozata ezúttal egy hónappal korábban kezdődött meg a szokásosnál, vagyis az egyesületeknek ennyivel kevesebb idő állt rendelkezésére a téli időszakban a felkészülésre. Klubunk játékoskeretében is történt változás, Horváth Imre bejelentette távozási szándékát, a jövőben az Újkori Táltosok Szigetcsép együttesét erősíti. Vezetőink nem búslakodtak a hír hallatán, hanem igyekeztek minőségi igazolásokkal nekivágni az idei szezonnak, így esett a választásuk a vajdasági Becse ALK kitűnőségeire. Rákos Norbert neve minden bizonnyal ismerősen cseng a szegedi szurkolók számára, hiszen 2012-ben mutatkozott be a hazai közönségnek az osztályozó mérkőzéseken, majd oroszlánrészt vállalt a feljutás kiharcolásából, melynek eredményeképpen 2013-ban a legjobbak között edződött. A 2014-es esztendőt nevelőegyesületénél töltötte, de a rövid kitérő után ismét bennünket választott. Szeretnénk hosszú távon hozzájárulni pályafutása töretlen fejlődéséhez, ezért szektorokat, gólokat, értékes bajnoki pontokat remélünk cserébe. Plemic Stevan barátunk pedig ellenfélként már rengeteg alkalommal igazolta tehetségét, amit a pályán immár a javunkra fog kamatoztatni ígérete szerint.

Február 14-én az előbbiekben taglalt előjelekkel érkeztünk tehát a fővárosba, hogy a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben megvívjuk az első forduló kilenc rangadóját. Rövid összefoglalónkból hamarosan kiderül, hogy ez miképpen sikerült a számunkra.

A sorsolás szerint először egy hasonló játékerőt képviselő gárda, a Mundial '93 FC SE ellenében álltunk asztalhoz, tartalékos összetételben. Ez sajnos meglátszott a teljesítményünkön, Dávid és Priszlinger döntetlenje csak a szépítésre volt elegendő, így 2-6 arányú vereség lett a végeredmény. Másodszorra a dobogós álmokat dédelgető, mindenkire veszélyes Józsefvárosi SZE I. csapatával játszottunk, ezúttal a teljes felállításunkban, viszont a pontszerzés csak nem jött össze, Dávid és Balla J. nyújtott értékelhetőt, mégis 2-6 arányban alulmaradtunk. Harmadik összecsapásunkon a tavalyi ezüstérmes DÖKE - Komló együttesével találkoztunk, Kiss és Dávid mellett Rákos is felnőtt a feladathoz, egyéni sikerének köszönhetően 4-4 arányú igazságos pontosztozkodás történt. Negyedik meccsünkön a címvédő Testvériség SE végig magabiztosan uralta a játékot, nagy csatában Kiss és Dávid remeklésének ellenére 3-5 arányban kapitulálni kényszerültünk. Mint a felsorolásból kitűnik, nem igazán kaptuk el a rajtot, jókor jött a versenynap felénél beiktatott rövid szünet. Rendeztük sorainkat, átbeszéltük a kijavításra váró hibákat, hogy a folytatásban minél hatékonyabbak legyünk. Az elemzést tettek követték, hiszen a további párosítások egyikén sem kaptunk ki! Ötödik alkalommal a Hírös ALSE Kecskemét gombfocistáival néztünk farkasszemet, Kiss, Dávid és Rákos vezérletével végeztünk 4-4 arányú döntetlenre. Ezután hatodikként az élvonalba újoncként először felkerült Újkori Táltosok Szigetcsép alakulatával megvívott ütközetben Priszlinger, Rákos és Najror hatalmasat küzdött ugyan, de a megoldást jelző sípszó pillanatában kapott góllal egy megnyertnek vélt helyzetből csak újabb 4-4 arányú remi lett csupán. Hetedszer az Erzsébetvárosi SE következett a sorban, újfent Kiss, Dávid valamint Rákos volt elemében, futószalagon érkezett a szokásos 4-4 arányú meccs egál. A legutóbbi bronzérmes Váci Lakóterületi SE alapemberei nélkül, csonka csapattal állt ki a nyolcadik mérkőzésünkön, Kiss és Balla J. sokéves rutinja vezetett az 5-3 arányú szegedi diadalhoz. Az utolsó, kilencedik felvonásban a zártan védekező Józsefvárosi SZE II. taktikájának nehezen találtuk az ellenszerét, de végül a nagy öregjeink: Kiss, Dávid és Balla J. hozták magukat, egyúttal a 4-4 arányú rekord döntetlennel.

Összességében hat összecsapáson maradtunk veretlenek, de mégsem vagyunk elégedettek a mutatott teljesítményünkkel, mert a jövőben a döntetlenek helyett rá kell találnunk arra az útra, ami a győzelemhez tart. Előre tekintünk tehát és bizakodva várjuk a májusi folytatást! Erre pedig klubikonunk, Dávid László szereplése ad némi okot, aki a játék nélküli győzelme mellett hét találkozót vereség nélkül megvívott!