ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Február 15-én a MALSZ szervezésében, a Józsefvárosi SZE lebonyolítása mellett a FROKK Szentkirályi utcai tornatermében került megrendezésre a gombfocizók nagy hagyományokkal rendelkező Budapest Bajnoksága.

A versenyre 37 induló adta le előzetes nevezését, a főverseny alapszakaszának küzdelmeit egy 7 fordulós svájci rendszerű mérkőzéssorozat jelentette. Innen lehetett bekerülni a legjobb nyolc játékos közé, ahol két négyfős csoportban folytatódott a torna, majd az ott azonos pontszámot elérő sportolók dönthették el a végső helyezések illetve az érmek sorsát. Azok számára pedig, akik nem harcolták ki a továbbjutást, az osztályonkénti kategóriájukban hasonló módon vártak újabb rendkívül izgalmas találkozók. Egyesületünket hét tagja képviselte a megmérettetésen, az alábbi sorokból kiderül, hogy nem eredménytelenül!

Az I. osztály, azaz a főág Szendrey Tibor ( DÖKE - Komló ) győzelmével zárult, aki a döntőben éppen csapattársa, Fülöp Elemér ( DÖKE - Komló ) ellen tudott nyerni minimális különbséggel, 1-0 arányban. A bronzmérkőzés Horváth Dénes ( Józsefvárosi SZE ) 2-1 arányú diadalát hozta Pákai Györggyel ( Testvériség SE ) szemben. Najror Zoltán ( ALC KSE Szeged ) kitűnően szerepelt, hiszen az előkelő ötödik helyen zárt.

A II. osztályúak között klubelnökünk és új igazolásunk Plemic Stevan is érdekelt volt, mindketten megpróbáltak beleszólni az érmekért történő versenyfutásba. Az első körben Deme a szigetcsépi Németh Károly elleni 1-1 arányú döntetlennel nyitott, míg Plemic 2-4 arányú vereséget szenvedett a komlói Major Istvántól. A második kör szegedi házi rangadóval indult, ahol Deme - Plemic 1-0, illetve Németh - Major 2-0 végeredmények születtek. A harmadik körben pedig Plemic hátrányból tudott fordítani 2-1 arányban Némethhel szemben, így a Deme - Major meccsen már az 1-1 arányú egál is elég volt vezetőnk csoportelsőségéhez.

A döntőben Deme magabiztos, 3-1 arányú győzelmet aratott és lett aranyérmes, így az ezüstérem a rákospalotai Lukács Lászlóhoz került. A bronzérmet a már említett Németh Károly szerezte meg 1-0 arányú sikerének köszönhetően a „testvériséges” Koczor János előtt.

A III. osztály első helyét Mészáros György ( Újkori Táltosok Szigetcsép ) kaparintotta meg, miután gól gazdag ütközetben 3-2 arányban felülmúlta Terjék Zsoltot ( Palotai Csokonai ALE ). A harmadik helyezés tulajdonosa Mihály I. Zoltán ( Józsefvárosi SZE ) lett, 2-1arányban bizonyult jobbnak Csekei Zoltánnál ( Mundial ’93 FC SE ).

A minősítés nélküliek dobogójára sorrendben Böcskei Barnabás, Böcskei Imre és Inczédi Gergely állhattak fel, valamennyien a Soproni MAFC színeiben.