ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Február 6-án Budapesten, a Kocsis Szálló rendezvénytermében került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának nyitó fordulójára. A 2016. évi NB I. küzdelmeiben az ALC KSE Szeged együttese ismét két gárdával képviselteti magát, ezért a fair play szellemében rögtön házirangadóval indult a nap.

Kiss és Plemic 1-1-es döntetlenre végeztek egymással, ifj. Farkas 3-0-as győzelemmel debütált új klubjában Szabó Endrével szemben, Dávid szintén 3-0-ra hozta a Najrorral megvívott csörtét, míg Deme 3-1-re múlta felül Priszlingert, így alakult ki az ALC KSE Szeged I. - ALC KSE Szeged II. 7-1 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, az "első csapat" Kiss és ifj. Farkas győzelmeire alapozott, amihez Dávid és Deme értékes döntetlenekkel járult hozzá, az Újkori Táltosok Szigetcsép gombfocizóit sikerült 6-2 arányban lehengerelni. Az alföldi derbin Kiss és ifj. Farkas remije mellett Dávid bravúrja jelentette számunkra a Hírös ALSE Kecskemét alakulata elleni 4-4 arányú pontosztozkodást. A következő mérkőzésünkön csak Dávid és Deme tudott maradandót alkotni, az Erzsébetvárosi SE fiaitól szoros, 3-5 arányú vereséget szenvedtünk. Igyekeztünk hamarjában kiköszörülni a csorbát: Kiss, ifj. Farkas és Dávid egyaránt diadalmaskodott, a Marosvásárhely friss világbajnokaival szemben újabb 6-2 arányú győzelmet arattunk. A baranyai legények sem találták az ellenszerét a Kiss - ifj. Farkas duónak, azaz rendkívül fontos pontot szereztünk a DÖKE - Komló csapatával 4-4 arányban lezárult csatában. Mintha az előző meccset másoltuk volna, Kiss és ifj. Farkas parádés szektorainak köszönhetően pontot raboltunk a bajnoki címvédőtől, tekintettel arra, hogy a lefújás pillanatában a Testvériség SE ellenében is 4-4 arányú egál állt az eredménykijelzőn. Evés közben jött meg az étvágy, ugyanis a mumusként emlegetett szigetszentmiklósiak most csak gratulálni tudtak: Kiss, Deme és a cserepadról beszálló Bánfalvi győzelme mellé ifj. Farkas ikszelt, a Mundial '93 FC SE ellen 7-1 arányban bizonyultunk jobbnak. Utolsó összecsapásunkon a házigazda Józsefvárosi SZE sem tudott túljárni az eszünkön, Kiss és a csapatkapitány Deme voltak a 4-4 arányú döntetlen zálogai.

 

A "második csapat" a Testvériség SE ellenében folytatta a szereplését, Plemic döntetlenje jelentette a szépségtapaszt az 1-7 arányú vereség alkalmával, ráadásul a tartalékos összeállításban pályára lépő Józsefvárosi SZE szintén elbánt velünk, újra Plemic enyhített az 1-7 arányú fájdalmas pofonon. Priszlinger és Papp-Takács feltámadása tette izgalmassá a DÖKE - Komló rutinos játékosaival megvívott 3-5 arányú ütközetet, majd a Mundial '93 FC SE elleni találkozón Priszlinger, Najror és Plemic jóvoltából sikerült egy pontot elcsípnünk a 4-4 arányú döntetlen következtében. Az első győzelem sem váratott tovább magára: Priszlinger saját párharcát megnyerve örülhetett Najror, Szabó Endre és Papp-Takács remijének, hiszen a Hírös ALSE Kecskemét csapatán teljesen megérdemelten kerekedtünk felül 5-3 arányban. Hiába remekelt Plemic, mégis az Újkori Táltosok Szigetcsép akarata érvényesült a 2-6 arányban elveszített mérkőzésen, a Marosvásárhely ellen viszont kevés hiányzott a meglepetéshez, Priszlinger és Najror révén feltétlenül rászolgáltunk a 4-4 arányú döntetlenre. Zárásként az Erzsébetvárosi SE állta utunkat, Papp-Takács és Szabó Endre igyekezetén semmiképp sem múlott, hogy 2-6 arányban kikaptunk a fővárosiaktól.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban kilenc fordulót követően az ALC KSE Szeged I. csapata 16 pontot gyűjtve 59,25%-os teljesítménnyel a második pozíciót foglalja el, míg az ALC KSE Szeged II. csapata 5 ponttal és 18,51%-os mutatóval a bajnoki táblázat kilencedik helyén áll. Folytatás áprilisban!