ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Április 9-én Szigetszentmiklóson, a József Attila Általános Iskola tornacsarnokában került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának második fordulójára. A két Tisza - parti gárda először egymás ellen mérkőzött meg a fair play szellemében, azaz házirangadókkal indult a nap a sorsolásnak köszönhetően. Kiss 0-1-es vereséget szenvedett Szabó Endrével szemben, ifj. Farkas 2-1-es győzelmet szerzett Plemic ellenében, Balla J. 2-1-re múlta felül Priszlingert, míg Rákos 1-0-ra diadalmaskodott Najror felett, összességében így alakult ki az ALC KSE Szeged I. - ALC KSE Szeged II. 6-2 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, az "első csapat" Kiss, ifj. Farkas és Rákos győzelmeire alapozva Balla J. döntetlenje mellett magabiztos módon hengerelte le az Újkori Táltosok Szigetcsép gombfocizóit 7-1 arányban. Az alföldi derbin Kiss és Dávid remije kellett Rákos bravúrjához, hogy a Hírös ALSE Kecskemét alakulata ellen ismételten 4-4 arányú pontosztozkodás történjen. A következő mérkőzésünkön ugyan csak Kiss győzött, mégsem bánkódtunk, hiszen ifj. Farkas, Dávid és Rákos rendkívül értékes döntetlenekkel tudott hozzájárulni az Erzsébetvárosi SE fiaival szembeni 5-3 arányú sikerhez. Az ígéretes kezdést követően igyekeztünk jól szerepelni a továbbiakban is, Kiss győzelme, illetve Dávid és Rákos döntetlenje eredményezte a Marosvásárhely elleni újabb 4-4 arányú pontszerzést. A baranyaiak sem találtak ellenszert a játékunkra, Kiss, ifj. Farkas és Rákos győzelme mellett Dávid döntetlenje került be a krónikákba a DÖKE - Komló csapatával 7-1 arányban lezárult hatalmas csatában. Az előző találkozó sok energiát emésztett fel, egyedül ifj. Farkas alkotott maradandót a bajnoki címvédő Testvériség SE ellenében, ezért sajnos 1-7 arányú vereséget szenvedtünk. Próbáltuk hamar kiköszörülni a csorbát: Kiss és ifj. Farkas győzelméhez Balla J. hozta meg a döntetlent, vagyis a Mundial '93 FC SE ellen 5-3 arányban jobbnak bizonyultunk. Utolsó összecsapásunkon a Józsefvárosi SZE várt ránk, a Kiss - ifj. Farkas duó újfent hibátlanul működött, végül Dávid egálja biztosította be az 5-3 arányú szegedi fölényt.

 

A "második csapat" a Testvériség SE ellenében folytatta a szereplését, Szabó Endre döntetlenje jelentette a szépségtapaszt az 1-7 arányú vereség alkalmával. A Józsefvárosi SZE csapatával szemben viszont Szabó Endre és Plemic jóvoltából már összejött a pontszerzés a 4-4 arányú igazságos döntetlen okán. Priszlinger tette emlékezetessé a DÖKE - Komló rutinos játékosaival megvívott 2-6 arányú ütközetet, de a Mundial '93 FC SE elleni meccsen sem jártunk szerencsével, Priszlinger és Szabó Endre kozmetikázott valamelyest a 2-6 arányú végeredményen. Papp-Takács győzelme sokat lendített a megrekedt szekéren, Priszlinger és Szabó Endre döntetlenjeivel kiegészítve a Hírös ALSE Kecskemét csapatától teljesen megérdemelten raboltunk pontot a 4-4 arányú döntetlennel. Rúgott gól nélkül nehéz nyerni, az Újkori Táltosok Szigetcsép akarata érvényesült a 0-8 arányban elveszített mérkőzésen, majd a Marosvásárhely elleni csatában Plemic erejéből futotta némi ellenállásra  az 1-7 arányú vereség során. Zárásként az Erzsébetvárosi SE állta utunkat, Najror győztesen hagyta el a pályát, Priszlinger, Szabó Endre és Plemic pedig ikszelt, végre - valahára 5-3 arányban felülkerekedtünk a fővárosiakon.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban tizennyolc fordulót követően az ALC KSE Szeged I. csapata 36 pontot gyűjtve 66,66%-os teljesítménnyel a második pozíciót foglalja el, míg az ALC KSE Szeged II. csapata 10 ponttal és 18,51%-os mutatóval a bajnoki táblázat legutolsó helyén áll. Folytatás szeptemberben, hazai pályán!