ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A következő néhány sorban a másod- és harmadosztályú asztali - labdarúgó csapatbajnokságok aktuális történéseiről szeretnénk tájékoztatni kedves olvasóinkat.

 

Április 23-án és 24-én Budapesten, a Kocsis Szálló rendezvénytermében került sor a 2016. évi NB II. tavaszi fordulóira. A mezőnyt a Rózsadomb Bázis SE ( 24 pont ) és a Csokonyavisontai ALC ( 24 pont ) vezeti kilenc mérkőzést követően, mindkét gárda jelentősen megerősödött az átigazolási időszakban és egyaránt esélyesei a bajnoki cím mellett a feljutásnak is. Közvetlen üldözőjük a Mundial ’93 FC SE II. ( 18 pont ) alakulata, akiket szintén a dobogóra esélyesek között tartanak számon a sportág elemzői. A középmezőnyt nagymúltú fővárosi klubok tartalékjai alkotják, sorrendben a Józsefvárosi SZE IV. ( 14 pont ), a Józsefvárosi SZE III. ( 13 pont ) és az Erzsébetvárosi SE II. ( 12 pont ), ők a mérleg nyelve, azaz ellenük senki sem mehet biztosra! A hátsó szekcióban pillanatnyilag az Erzsébetvárosi SE III. ( 9 pont ), valamint a DÖKE - Komló II. ( 9 pont ) együttese megmenekülni látszik, ugyanakkor sajnos az Újkori Táltosok Szigetcsép II. ( 8 pont ) és a Modern SE ( 1 pont ) kieső helyen áll.

 

Április 30-án Szombathelyen, az Arena Savaria edzőcsarnokában rendezték meg a 2016. évi NB III. selejtező mérkőzéseit. Előzetesen 9 gárda adta le nevezését a küzdelemsorozatra: Győr-Moson-Sopron megyét 2, a házigazda Vas megyét 3, Pest megyét 3, Csongrád megyét pedig 1 csapat képviselte a megmérettetésen. A lebonyolítás rendkívül egyszerűre és igazságosra sikeredett, hiszen egy teljes körmérkőzést játszott egymással a mezőny. Az első négy helyezett jutott tovább a novemberi döntőbe, ahová sorrendben a Testvériség SE II. ( 21 pont ), a Vasi GE I. ( 19 pont ), az Újbuda Egyesület I. ( 18 pont ), valamint a Soproni MAFC I. ( 16 pont ) alakulata kvalifikálta magát, az erőviszonyokat figyelembe véve nem született különösebb meglepetés.