ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A kedves olvasók kedvéért egy kis nosztalgiával kell kezdenem a bevezetőt, hogy megértsék, mit is jelent valójában a főcím. A kilencvenes évek közepén újraszerveződő egyesületünk Szegedi ALC néven működött, de ehhez természetesen támogatókra volt szüksége. A klub igyekezett meghálálni a szponzorok bizalmát, különböző reklámtábláknak biztosított helyet a versenyteremben, felvette a mecénás nevét, vagy éppen a játékosok mezén hirdette büszkén partnerét. Így történt, hogy kapcsolatot találtunk egy dohánytermékekkel foglalkozó céggel, aki többek között az emblémáival ellátott pólóinak viselését kérte tőlünk. Ennek örömmel tettünk eleget, egységes külsőt kölcsönzött a szerelés, elöl a Symphonia logó, hátul pedig a „tiszta hazai” felirat volt látható, csupa nagybetűvel. Akkoriban sokat mókáztunk ezen, mondván, hogy bárhol lépünk pályára, a mi csapatunk mindig a hazai mezét hordja! Azóta néhány garnitúrát lecseréltünk már, de az emlékek máig megmaradtak.

 

Szeptember 17-én hazai pályán, a Szent-Györgyi Albert AGÓRA Kulturális Központ aulájában fogadtuk a gombfoci elit mezőnyét, ugyanis Szegeden került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának harmadik fordulójára. A két Tisza - parti gárda először egymás ellen mérkőzött meg, azaz rögtön házirangadókat láthattak a kilátogató érdeklődők. Voltak meglepetések az összeállításokban, parázs küzdelem zajlott. Deme 1-1-es döntetlenre végzett Najror ellenében, ifj. Farkas 2-1-es győzelmet aratott Priszlinger felett, Dávid 2-0-ra felülmúlta Gyenest, Rákos pedig 1-0-ra diadalmaskodott Olajossal szemben, összességében így alakult ki az ALC KSE Szeged I. - ALC KSE Szeged II. 7-1 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, az "első csapat" Kiss és Rákos győzelmei mellett ifj. Farkas és Dávid döntetlenjeivel szerzett értékes győzelmet az Újkori Táltosok Szigetcsép egyesülete ellen 6-2 arányban. Az alföldi derbin Kiss és Dávid bravúrjai, valamint Rákos remije kellett ahhoz, hogy a Hírös ALSE Kecskemét alakulatát 5-3 arányban két vállra fektessük. A következő mérkőzésünkön Kiss és Dávid újra győzött, ezúttal ifj. Farkas ikszelt, az Erzsébetvárosi SE fiaival szemben tehát 5-3 arányban kihasználtuk a ziccert. Az ígéretes kezdést parádés folytatás követte, a Kiss, ifj. Farkas, Dávid, Rákos négyesfogat ugyanis a Marosvásárhely ellen 8-0 arányú gálaelőadást tartott. A baranyaiak sem találták meg a játékunk ellenszerét, hiszen Dávid és Rákos győzelmét ifj. Farkas döntetlenje egészítette ki a DÖKE - Komló csapatával 5-3 arányban megvívott csatában. Valószínűleg némi porszem került a gépezetbe, mert Rákos győzelme mellé csak Kiss döntetlenjét tudtuk feljegyezni a bajnoki címvédő Testvériség SE ellenében, ezért sajnos 3-5 arányú vereséget szenvedtünk. Próbáltuk hamar kiköszörülni a csorbát, Kiss és ifj. Farkas vezérletével a Mundial '93 FC SE ellen 4-4 arányú pontosztozkodás történt. Utolsó összecsapásunkon ismét ifj. Farkas szállította a győzelmet, míg Kiss, Dávid és Rákos rendkívül fontos döntetlenekkel járult hozzá a Józsefvárosi SZE felett aratott 5-3 arányú sikerhez.

A "második csapat" a Testvériség SE ellenében folytatta a szereplését, Gyenes győzelme és Najror döntetlenje jelezte, hogy a 3-5 arányú vereség dacára nincs még minden veszve. A Józsefvárosi SZE csapatával szemben Priszlinger és Gyenes remije volt a termés, a 2-6 arányú vereség miatt elmaradt a pontszerzés. Gyenes ismét győzött, Mihály II. Z. pedig döntetlenre végzett, de a DÖKE - Komló rutinos játékosai ellen 3-5 arányban sajnos ez is csak sima vereség lett. Najror és Gyenes bravúrjához Mihály II. Z. döntetlenje nagyban kellett ahhoz, hogy a Mundial '93 FC SE elleni találkozón 5-3 arányban végre megszerezzük a három pontot. Najror győzelme némileg enyhített a fájdalmakon a Hírös ALSE Kecskemét csapatától elszenvedett 2-6 arányú vereség alkalmával, mégis visszakerültünk a hullámvölgybe. Mozgósítottuk utolsó erőtartalékainkat: Priszlinger és Gyenes győzni tudott, Najror és Mihály II. Z. pedig döntetlent szerzett, az Újkori Táltosok Szigetcsép felett így 6-2 arányban diadalmaskodtunk. A Marosvásárhely elleni csatában Aszalós A., Najror és Mihály II. Z. győztek, míg Gyenes remizett, ez az út vezetett a 7-1 arányú hatalmas sikerhez. Zárásként a rivális Erzsébetvárosi SE következett a sorban, Najror és Gyenes győzelmeivel alakult ki a 4-4 arányú igazságos döntetlen végeredmény, azaz tovább élhet a remény.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban huszonhét fordulót követően az ALC KSE Szeged I. csapata 58 pontot gyűjtve 71,60%-os teljesítménnyel az első pozíciót foglalja el, míg az ALC KSE Szeged II. csapata 20 ponttal és 24,69%-os mutatóval a bajnoki táblázat legutolsó helyén áll. Folytatás novemberben, Baranya megyében! A cél kettős: a bajnoki cím és a biztos bennmaradás elérése.