ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

November 12-én Komlón jártunk, ahol a Közösségek Háza volt a helyszíne a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának negyedik, záró fordulójának. Két együttesünk először egymás ellen mérkőzött meg, egyiknek a bajnoki cím, míg a másiknak a bennmaradás jelentette az álmait. Kiss 1-0-as diadalt aratott Gyenessel szemben, ifj. Farkas 2-0-ra győzedelmeskedett Najror felett, Dávid 1-0-ra múlta felül Papp-Takácsot, Balla J. pedig 1-1-es döntetlenre végzett Plemic ellen, így alakult ki az ALC KSE Szeged I. - ALC KSE Szeged II. 7-1 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, az "első csapat" ifj. Farkas győzelme mellett Kiss, Dávid és Balla J. döntetlenjeivel szerezte meg a győzelmet az Újkori Táltosok Szigetcsép egyesülete ellen 5-3 arányban. Az alföldi derbin nagyon kijött a lépés, Kiss, Dávid és Balla J. győzelmeihez ifj. Farkas döntetlenje is kellett ahhoz, hogy a Hírös ALSE Kecskemét alakulatát 7-1 arányban sikerüljön két vállra fektetnünk. A következő mérkőzésünkön ifj. Farkas ugyan győzött, viszont Dávid és Balla J. döntetlent ért el, az Erzsébetvárosi SE fiaival szemben tehát a 4-4 arányú remivel nem tudtunk élni a lehetőséggel. A folytatásban Balla J. győzelméhez Kiss, ifj. Farkas és Dávid szorgalmasan gyűjtögette a pontot, a Marosvásárhely ellen 5-3 arányban kerekedtünk felül a nagy csatában. A baranyaiak érvényesítették a saját pályájuk előnyét, hiszen Kiss, Deme és Balla J. számára egyaránt döntetlent engedélyeztek, nem túlzás, hogy a DÖKE - Komló ellen 3-5 arányban elvesztett ütközetben engedtük ki a kezünk közül a bajnoki serleget. A riválissal szemben Dávid tartotta a frontot, a Testvériség SE legénységével szembeni 1-7 arányú vereség sajnos végleg lezárta a dolgot. A felső táblán Kiss győzött, ifj. Farkas ikszelt, de az alsó táblán nem akadt másik társ, ezért a Mundial '93 FC SE ellen 3-5 arányban jött az újabb sorscsapás. Utolsó meccsünkön Kiss és ifj. Farkas szállította a győzelmet, míg Balla J. fontos döntetlennel járult hozzá a Józsefvárosi SZE felett aratott 5-3 arányú diadalhoz.

A "második csapat" a Testvériség SE ellenében folytatta a szereplését, Najror győzelméhez Plemic szerzett döntetlent, a 3-5 arányú vereség dacára majdnem meglepetés pont került a konyhára. A Józsefvárosi SZE csapatával szemben Papp-Takács győzelmét és Gyenes remijét jegyezhettük fel, de a 3-5 arányú vereség miatt a pálmát nem mi vittük el. Gyenes és Papp-Takács ismét győzött, Plemic pedig döntetlenre végzett, a DÖKE - Komló rutinos játékosai ellen 5-3 arányban megnyert derbi híre a teremben futótűzként terjedt. Najror bravúrjához Papp-Takács döntetlent hozott, a Mundial '93 FC SE ellen 3-5 arányban elveszített találkozón a gépezet megint akadozott. Gyenes és Plemic döntetlenjében halványan pislákolt a remény, a Hírös ALSE Kecskemét gárdájától fájdalmas 2-6 arányú vereség lett a végeredmény. Hiába Papp-Takács és Plemic döntetlenje, az Újkori Táltosok Szigetcsép együttesétől 2-6 arányban mégis kikaptunk, azaz eldőlt a bennmaradó kiléte. Najror és Plemic nyert, Gyenes és Papp-Takács döntetlent ért el, mindenki mozgósította az erőtartalékát, a Marosvásárhely elleni 6-2 arányú sikerrel későn nyitottunk hajrát. Zárásként az Erzsébetvárosi SE következett a sorban, Plemic győzelmét Gyenes és Papp-Takács egyaránt döntetlennel toldotta meg, a 4-4 arányú egállal a nevető harmadik kiesőjelölt járt jobban.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban harminchat fordulót követően az ALC KSE Szeged I. csapata 74 pontot gyűjtve 68,51%-os teljesítménnyel a második helyezést érte el és ezzel ezüstérmet szerzett, míg az ALC KSE Szeged II. csapata 27 ponttal és 25,00%-os mutatóval a bajnoki táblázat legutolsó helyén végzett és jövőre a másodosztályban szerepelhet.

Részletesen a Versenyeredmények / NB I. 2016 címszó alatt tájékozódjon.