ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Január utolsó hétvégéjén Budapesten, a Kocsis Szálló rendezvénytermében kétnapos asztali - labdarúgó torna került megrendezésre Jurcsik Gábor Emlékverseny elnevezéssel, egykori sporttársunk tiszteletére.

Szombaton, 28-án a csapatbajnokság küzdelmei zajlottak. A versenyen 3 fős csapatok indulhattak, akár több egyesületből is összeállítva, vegyesen. Ha a legjobb 3 versenyző ranglistán elért összpontszáma több, mint 900 pont, akkor az „A” liga résztvevőjeként, ha viszont kevesebb, mint 900 pont, akkor a „B” liga résztvevőjeként szerepelhetett az egyesület.

A felsőbb ligába nevezett csapatunk, az ALC KSE Szeged I. ( Kiss I., ifj. Farkas, Najror ) 1345 ranglista ponttal rendelkezve vette fel a versenyt vetélytársaival. Nyolc gárda játszott egymással egy teljes körmérkőzést, majd az ott elért helyezések alapján az első négy együttes közül kerültek ki a dobogósok a helyosztó meccsek alkalmával. Az aranyérmet a Testvériség SE I. szerezte meg, mégpedig házi rangadón az ezüstérmes Testvériség SE II. ellenében, míg a bronzérmet a Váci Lakóterületi SE játékosainak nyakába akasztották a szervezők. Az előbbiekben említett szegedi különítmény ötödikként zárta a megmérettetést. Az alsóbb ligába szintén nyolc előzetes nevezés érkezett, egy teljes körmérkőzés után hirdettek végeredményt. Az első helyezést az Erzsébetvárosi SE érte el, másodikként az ALC KSE Szeged II. ( Deme, Papp-Takács, Bánfalvi ) 855 ranglista pontos csapata ért célba, a harmadik helyezett pedig a Vasi GE II. alakulata lett.

Vasárnap, 29-én az egyéni bajnokságot 31 résztvevő számára egy 9 fordulós svájci rendszerű mérkőzéssorozattal bonyolították le a szervezők. Pákai György ( Testvériség SE ) 16 ponttal végzett az élen, az egyaránt 12 pontos Bottyán Zoltán ( Mundial ’93 FC SE ) és Bodó Attila ( Palotai Csokonai ALE ) előtt.

Díjazásra kerültek még az egyes kategóriák legjobb helyezést elért versenyzői is: a II. osztályban Szirmay Endre ( Vasi GE ), a III. osztályban Bodó Attila ( Palotai Csokonai ALE ), a minősítés nélkülieknél pedig Váradi László ( Mundial ’93 FC SE ) kapott elismerést.

Részletesen a Versenyeredmények / Jurcsik Gábor Emlékverseny 2017 címszó alatt tájékozódjon.