ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Február 25-én, Budapesten ismét a Kocsis Szálló rendezvényterme adott otthont a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság 2017. évi NB I. osztály első fordulójának.

Először az élvonalba feljutó Csokonyavisontai ALC ellen játszottunk, az újoncnak semmiképp sem nevezhető, rutinos gombozókból álló gárda mindig kemény dió. Kiss és ifj. Farkas győzelmeire alapoztunk, mellettük Dávid értékes döntetlenje is kellett ahhoz, hogy a végén 5-3 arányú szegedi siker szülessen. Ezután az adminisztratív okból, egy visszalépés miatt bennmaradó Erzsébetvárosi SE gárdájával csatáztunk, a mi rohamaink voltak erőteljesebbek, ugyanis Kiss és ifj. Farkas győzelmeit Deme egy döntetlennel egészítette ki, azaz újabb 5-3 arányú diadalt arattunk. A következő mérkőzésen a szezon előtt jól erősítő erdélyi Energofish Marosvásárhely csapatával kerültünk szembe, nagyon magabiztos produkcióval leptük meg szurkolóinkat, hiszen Kiss, ifj. Farkas és Dávid győzelmeihez Balla J. döntetlennel járult hozzá, így fölényes módon, 7-1 arányban tudtunk nyerni. Nyomban a sokszor csak „mumusként” emlegetett szigetszentmiklósi Mundial '93 FC SE jött a sorban, fegyelmezett játékra épülő taktikánk most bevált. Kiss és ifj. Farkas győzött az alsó táblások ellen, míg Balla J. és Plemic döntetlent hozott a felső táblások ellen, tehát összesítésben 6-2 arányban bizonyultunk jobbnak. Ötödszörre az Újkori Táltosok Szigetcsép egyesületével találkoztunk. Roppant kellemetlen stílusú, zárt védekezésüket Kiss és Najror győzelmei mellett ifj. Farkas gólzáporos döntetlenjével tudtuk csak feltörni, a nehezen megszerzett 5-3 arányú győzelemnek még inkább kellett örülni. Futószalagon érkezett el a házigazda Józsefvárosi SZE együttesével megvívott ütközet ideje. A télen aktívak voltak az átigazolási piacon, nem titkolt céljuk felállni a képzeletbeli dobogó valamelyik fokára. Kiss győzelme mellett Plemic és Dávid egáljára volt szükség ahhoz, hogy a lefújáskor 4-4 arányú igazságos döntetlent mutasson az eredménykijelző. A hat zsinórban lejátszott összecsapás után némi szünet következett, próbáltunk regenerálódni a hátra lévő, extra nehéznek igérkező meccsekre.

A DÖKE - Komló alakulatának orra alá úgy sikerült borsot törnünk fordított taktikánkkal, hogy valószínűleg még sokáig megemlegetik. Kiss és ifj. Farkas biztos döntetlenre tett szert az alsó táblások ellen, Plemic és Dávid viszont kapott gól nélkül győzött a felső táblások ellen, vagyis 6-2 arányban lehengereltük a mecsekaljaiakat. Az alföldi derbin ifj. Farkas és Dávid győzelmeit Kiss és Balla J. döntetlenjei toldották meg, a vártnál simábban múltuk felül a Hírös ALSE Kecskemét legénységét 6-2 arányban. Nem tudni, hogy az előző két rangadó vett ki sokat a csapatunkból, vagy pedig a bajnoki címvédő Testvériség SE más kategória, de az sajnos tény, hogy különösebb ellenállás kifejtése nélkül 0-8 arányban elveszítettük a talán legfontosabb párharcot.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban kilenc fordulót követően az ALC KSE Szeged csapata 22 pontot gyűjtve 81,48%-os teljesítménnyel a második pozíciót foglalja el a bajnoki táblázaton, azaz a címben foglalt csúcstól, a hőn áhított bajnoki címtől csupán egy lépcsőfok választja el. Folytatás áprilisban!