ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Május második hétvégéjén a fővárosi Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola tornatermében bonyolították le az Egyéni Országos Bajnokság küzdelmeit, a két nap alatt 65 versenyző mérhette össze játéktudását a gombfoci asztalok mellett. A rendező Magyar Asztali - Labdarúgó Szövetség vezetősége a gondosan előkészített pályákon túl egy szponzornak köszönhetően szendvicsekkel és üdítővel igyekezett kedveskedni a résztvevőknek.

A mezőny négy hétfős és négy nyolcfős alapcsoportban vágott neki a selejtezőknek, ahonnan a legjobb 32 közé lehetett továbbjutni. Ezt követően nyolc négyfős csoportban folytatódtak a mérkőzések a 16 közé kerülésért, majd pedig négy négyfős kvartettből alakult ki a tízfős nagydöntő névsora, akik végezetül egy teljes körmeccset vívtak egymással a bajnoki címért és a dobogós helyezésekért. Az aranyérmet teljesen megérdemelten Pákai György ( Testvériség SE ) szerezte meg vereség nélküli produkciót bemutatva 23 ponttal, az ezüstérem birtokosa Szili Balázs ( Józsefvárosi SZE ) lett 20 ponttal, míg a bronzérmet a 19 pontot gyűjtő Szendrey Tibor ( DÖKE - Komló ) nyakába akasztották.

Természetesen a főágról kiesettek sem maradtak tétlenül, számukra a kategóriánkénti csatározások nyújtottak újabb lehetőséget a bizonyításra. A II. osztályúak két hétfős csoportra osztva játszottak, azután keresztmérkőzéses helyosztókon döntötték el a sorrendet. Koczor János ( Testvériség SE ) a fináléban 2-1 arányban diadalmaskodott klubtársa, Lukács László ( Testvériség SE ) felett. A harmadik helyért is vérbeli rangadó zajlott, Moldován Károly ( Energofish Marosvásárhely ) 1-1 arányú döntetlen állás után csak szétlövésben győzött honfitársa, Dr. Havas Péter ( Energofish Marosvásárhely ) ellenében. A III. osztályúak versengése pontosan megegyezett az előbbiekkel. Az első helyen Csekei Zoltán ( Mundial ’93 FC SE ) ért célba, mivel 1-0 arányban felülmúlta legfőbb riválisát, Oláh Tamást ( Dunakanyar Forte ALC ). Harmadikként Papp-Takács Sándor ( ALC KSE Szeged ) futott be, aki egy 2-2 arányú egált követő izgalmas szétlövésben kaparintotta meg a medált Béres III. Zoltánnal ( egyesületen kívüli ) szemben. A minősítés nélküliek egy hétfős, valamint egy nyolcfős csoportból érkezhettek a végjátékba. A rendkívül biztonságos védekezésre alapuló döntőben 0-0 arányú végeredmény született. Jöhetett a már jól ismert szétlövés, amelyben Németh Antal ( Újbuda Egyesület ) jobbnak bizonyult klubtársánál, Theodos Sándornál ( Újbuda Egyesület ). A harmadik pozícióért kiírt párharcot a szigetszentmiklósi Váradi László ( Mundial ’93 FC SE ) 1-0 arányban abszolválta, ennek Angler Lajos ( Vasi GE ) látta a kárát. Az utánpótlás korúak derbije Böcskei Barnabás ( Soproni MAFC ) 1-0 arányú sikerét hozta Kondor Balázs ( Palotai Csokonai ALE ) ellenében.