ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

December 3-án Budapesten, a rákospalotai Csokonai Művelődési Központban került megrendezésre az asztali - labdarúgók évadzáró gálája, amelyre ismét magasnak mondható 57 fős mezőny gyűlt össze az előzetes nevezések alapján.

A Tizek Bajnokságán szokásos módon teljes körmérkőzéssel döntötte el egymás között a sportág elitje, hogy ki a legjobb. Két sajnálatos visszalépés miatt a kvalifikációs lista soron következő tagjával egészült ki a mezőny. Szatmári Tamás ( Testvériség SE ) végzett az élen 21 ponttal, őt Szendrey Tibor ( DÖKE - Komló ) követte 20 pontot szerezve, mögöttük ért célba a 19 pontot gyűjtő Pákai György ( Testvériség SE ).

A „top tíz” mellett Lukács Viktor versenyigazgató a Palota Kupa lebonyolításával biztosított lehetőséget a különböző kategóriákban történő szereplésre.

A Földi Pál Emlékverseny jelentette az I. osztály küzdelmeit, amelynek két résztvevője a II. osztályúak selejtezőiben „melegített be” a kétmeccses döntőre, ezt 3-2 és 0-0 arányú végeredményt követően Primon Csaba ( Csokonyavisontai ALC ) nyerte meg Mártonfi István ( Energofish Marosvásárhely ) ellenében.

A Simon Sándor Emlékverseny a II. osztály számára volt meghirdetve. A már említett I. osztályúakkal kiegészítve két hatfős és egy hétfős csoportban zajlottak a selejtező mérkőzések, a nyolcfős főágon azonban már egyenes kieséses rendszerben folyt tovább a küzdelem. Az aranyérmet Komáromi Zsolt ( Mundial ’93 FC SE ) zsebelte be, miután szétlövésben jobbnak bizonyult az így ezüstéremmel vigasztalódó Moldován Károlynál ( Energofish Marosvásárhely ). A bronzérmet az előbbivel azonos módon szintén szétlövésben Nagy Attila ( Hírös ALSE Kecskemét ) érdemelte ki, aki fiát és klubtársát, Nagy Dánielt ( Hírös ALSE Kecskemét ) előzte meg.

A Juhász György Emlékverseny a III. osztályúak részére került kiírásra. Ők két hétfős csoportban meccseltek, ezekből az első két helyezett elődöntős lett, a többiekre helyosztó mérkőzések vártak a folytatásban. Díjátadáskor Serák György ( Vasi GE ), Szegedi András ( Mundial ’93 FC SE ), Tóth Imre ( Modern SE ) névsort olvastak.

A Csek Géza Emlékverseny a minősítés nélküliek izgalmas csatáinak színtere volt, két hafős csoportból kellett kiharcolni a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba. A végén Benkő János ( Vasi GE ) tudott diadalmaskodni Theodos Sándor ( Újbuda Egyesület ) és Szabó Csaba ( egyesületen kívüli ) felett.

A Kallus Márton Emlékverseny utánpótlás korú résztvevőinél az ügyességi feladatok kerültek pontozásra, a győzelemnek Kiss Emma örülhetett Kiss Simon és Király Dániel ( egyesületen kívüliek ) előtt.

Az ALC KSE Szeged klubszíneit hárman képviselték a tornán, egyikük sem tudott a dobogó közelébe kerülni.