ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Február 24-én Budapesten, a Kocsis Szálló rendezvénytermében került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának nyitó fordulójára. A 2018. évi NB I. küzdelmeiben az ALC KSE Szeged együttese ismét két gárdával képviselteti magát, ezért a fair play szellemében rögtön házirangadóval indult a nap.

Ifj. Farkas és Najror 3-2-es meccsén kiszakadt a gólzsák, Kiss 2-1-re hozta a kötelezőt Papp-Takáccsal szemben, Rákos minimális különbséggel győzött 1-0-ra Bánfalvi ellen, míg a Plemic - Deme összecsapás 0-0-as döntetlennel zárult, így alakult ki az ALC KSE Szeged I. - ALC KSE Szeged II. 7-1 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, az "első csapat" ifj. Farkas és Kiss győzelmeire alapozott, amihez Rákos értékes döntetlennel járult hozzá, a Mundial '93 FC SE gombfocizóit sikerült 5-3 arányban lehengerelni. A következő találkozón ifj. Farkas, Kiss és Rákos egyaránt nyerni tudott, Dávid pedig döntetlent ért el, az Újkori Táltosok Szigetcsép alakulatát magabiztos módon 7-1 arányban múltuk felül. Majd az újonc elleni mérkőzést sem vettük félvállról, ifj. Farkas és Rákos győzelmei mellett Kiss egáljára volt szükség a Vasi GE elleni 5-3 arányú diadal során. Tovább folytatódott a jó sorozat, Kiss, Rákos és Plemic győzelmeivel az Energofish Marosvásárhely gárdáját 6-2 arányban fektettük két vállra. Némi porszem azért kerülhetett a gépezetbe, ugyanis Kiss győzelme és ifj. Farkas döntetlenje kevésnek bizonyult a házigazdákkal szemben, a Józsefvárosi SZE csapata 3-5 arányú csapást mért ránk. Hullámvölgybe kerültünk, ifj. Farkas győzelme túl sokat nem jelentett, a DÖKE - Komló fiai 2-6 arányban legyűrtek bennünket. A mindig parázs alföldi derbire összekaptuk magunkat, ifj. Farkas, Kiss és Rákos játékának köszönhetően a Hírös ALSE Kecskemét elleni 6-2 arányú győzelem miatt újra jó lett a hangulat. Utoljára a bajnoki címvédő Testvériség SE túljárt az eszünkön, egyedül Rákos döntetlenje szépített valamelyest az 1-7 arányú vereségünkön.

 

A "második csapat" a Hírös ALSE Kecskemét ellenében folytatta a szereplését, Bánfalvi győzelme mellett Deme és Najror remije kellett a 4-4 arányú döntetlen eléréséhez. A Testvériség SE sem ígérkezett csemegének, azonban Deme, Bánfalvi és Najror győzelmeinek hála alaposan felborult a papírforma, óriási meglepetést okozva 6-2 arányú diadalt arattunk. A Józsefvárosi SZE együttesével megvívott ütközetben Deme győzelme és Bánfalvi döntetlenje ezúttal csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő a 3-5 arányú vereség alkalmával. Ezután a DÖKE - Komló gombfocizóit is sikerült meglepnünk, Deme, Bánfalvi és Papp-Takács jóvoltából megérdemelt 6-2 arányú győzelmet ünnepelhettünk. A sorsolás szerint a Mundial '93 FC SE következett, Bánfalvi és Najror győzelmeivel a végeredmény egy 4-4 arányú döntetlen lett. Az Energofish Marosvásárhely csapatával szemben Najror győzelmét Deme és Bánfalvi egyaránt döntetlennel toldotta meg, azaz újabb 4-4 arányú pontosztozkodás történt. A Vasi GE gárdáját Deme és Najror győzelmeivel, valamint Bánfalvi döntetlenjével sikerült 5-3 arányban felülmúlni egy, a későbbiek miatt fontosnak tűnő rangadón. Zárásként az Újkori Táltosok Szigetcsép állta utunkat, Najror győzelme és Deme döntetlenje szépségtapasz volt csupán, hiszen 3-5 arányban kikaptunk a riválisoktól.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban kilenc fordulót követően az ALC KSE Szeged I. csapata 18 pontot gyűjtve 66,66%-os teljesítménnyel a harmadik pozíciót foglalja el, míg az ALC KSE Szeged II. csapata 12 ponttal és 44,44%-os mutatóval a bajnoki táblázat ötödik helyén áll. Folytatás áprilisban!