ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Március 24-én a Kocsis Szálló rendezvényterme adott otthont a Budapest Bajnokság egyéni küzdelmeinek, amelyre előzetesen 43 versenyző adta le nevezési szándékát. Öt hétfős és egy nyolcfős csoportban kezdődtek meg a selejtező mérkőzések, az elitbe az első helyezettek mellett a két legjobb második helyezett is továbbjutott. A végjáték két négyfős csoportra osztva zajlott, majd az utolsó felvonást a helyosztó derbik jelentették.

Az I. osztály döntőjében Debreczy István ( Vasi GE ) a rendes játékidőben elért 2-2 arányú döntetlent követően szétlövésben győzött Szili Balázs ( Józsefvárosi SZE ) ellen. A bronzmérkőzés Horváth Imre ( Józsefvárosi SZE ) sikerével zárult, aki 1-1 arányú döntetlen után szétlövésben diadalmaskodott riválisa, Pákai György ( Testvériség SE ) felett. Az ALC KSE Szeged egyesületéből ifj. Farkas Gábor a 16 közé jutást vívta ki.

A különböző kategóriák lebonyolítása a főversenyével megegyező módon történt.

A II. osztály dobogójára sorrendben Mészáros György ( Újkori Táltosok Szigetcsép ), Koczor János ( Vasi GE ) és Donáth Tibor ( Újkori Táltosok Szigetcsép ) állhatott fel. A szegedi klub képviseletében Bánfalvi Szabolcs a hetedik helyezést érte el.

A III. osztály eredményhirdetésekor Benkő János ( Vasi GE ), Terjék Zsolt ( Testvériség SE ) és Angler Lajos ( Vasi GE ) névsort olvastak a lelkes szervezők, míg a minősítés nélkülieknél Vargha Ákos ( Újbuda Egyesület ) lett a befutó Szappanos György ( Testvériség SE ) és Inczédi Gergely ( Soproni MAFC ) előtt.

 

Március 25-én pedig a Budapest Bajnokság csapatverseny került megrendezésre hét együttes részvételével, akik egy teljes körmérkőzést játszottak egymással. Az ott elért eredményeknek megfelelően az 1.-4. helyezettek a főágra, az 5.-7. helyezettek a vigaszágra nyertek besorolást a továbbiakban. Ezután ismét körmérkőzés zajlott, majd elérkezett az összesített eredményhirdetés ideje.

Az aranyérmet a Testvériség SE I. csapata ( Szatmári, Pákai, Lukács V., Magyar ) szerezte meg 25 ponttal, mögöttük ezüstérmes lett a Vasi GE ( Debreczy I., Koczor, Serák ) gárdája 18 pontot gyűjtve, a büszke bronzérmes pozíciót az Újkori Táltosok Szigetcsép ( Kiss, Mészáros Gy., Donáth ) alakulata foglalta el 14 pontig menetelve. Mint a felsorolásból kitűnik, utóbbiban kölcsönjátékosként szerepelt a szegedi Kiss István, akinek ezúton gratulálunk az éremszerzéshez!