ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Április 22-én Maroslelén zsúfolásig megtelt a Kultúrház nagyterme, hiszen a község életében jelentős sporteseményre került sor. Először rendezett ugyanis országos szintű bajnoki fordulót a helyi gombfocizók lelkes kis közössége, a MALSZ 2018. évi NB III. osztályú csapatbajnokságának selejtező mérkőzéseire került sor ezúttal. A küzdelemsorozatra előzetesen 11 gárda adta le a nevezését, ezeket Deme Gyula versenyigazgató egy ötfős és egy hatfős alapcsoportra osztotta. Mindkettőből az első három helyezett jutott tovább a középdöntőbe, ahol újabb teljes körmérkőzést követően alakult ki az 1.-6. helyezettek sorrendje. A tabella alján szerénykedő együttesek pedig szintén újabb csoportot képeztek, hogy hasonló módon egymás között eldöntsék a 7.-11. helyezések sorsát.

A novemberi döntőbe végül az ALC KSE Szeged III. ( Papp-Takács, Najror, Gyenes, Mihály II. Z. ), az Erzsébetvárosi SE II., a Vasi GE II., valamint az Újbuda Egyesület alakulata kvalifikálta magát.

Csongrád megye további képviselőjeként a Maroslelei SE I. ( Papp T., Maczelka I. L., Fejes ) hatodik, a Maroslelei SE II. ( Maczelka Á., Redenczki, Szikora ) nyolcadik, az ALC KSE Szeged IV. ( Ürmös, Németi, Kaiser, Aszalós L. ) tizedik, míg a Maroslelei SE III. ( Balázs M., Balázs S., Maczelka II. L., Piri ) tizenegyedik helyen zárta a megmérettetést.

A baráti hangulatú vasárnapi verseny ebédszünetében bográcsban készült alföldi gulyáslevessel kedveskedtek a házigazdák a résztvevőknek, a program média partnerei pedig a Délmagyarország napilap és a Makói Városi TV voltak.