ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Május második hétvégéjén Budapesten, a Nyugati pályaudvarral szemben található, rendkívül impozáns Eiffel Palace irodaház nagytermében került megrendezésre a 2018. évi Egyéni Országos Bajnokság, amelyen a két versenynap során összesen 17 klub 56 játékosa mérhette össze gombfoci tudását.

A MALSZ a rendezvény rangjához méltó módon a helyszín gondos megválasztása mellett a résztvevő versenyzők vendéglátását is fontosnak tartotta, ezért frissítőként kávé és üdítő, délben pedig meleg ebéd állt rendelkezésükre Kondor Gábor elnök úr közreműködésének köszönhetően.

Szili Balázs versenyigazgató négy tízfős csoportra osztotta a szombati mezőnyt, mindegyikből az első négy helyezett jutott tovább a legjobb 16 közé. A középdöntő mérkőzései négy négyfős csoportban zajlottak, ahonnan az első két helyezett automatikusan, további két harmadik helyezett viszont szétlövés után lett tagja a vasárnapi tízfős nagydöntőnek.

A döntő valószínűleg a nagy tétnek köszönhetően közepes színvonalat, ugyanakkor óriási küzdelmet hozott magával. A kilátogató érdeklődők kevés gólnak és jókora körbeverésnek lehettek szemtanúi. Az aranyérmet végül a címben említett tavalyi győztes, Pákai György ( Testvériség SE ) szerezte meg 20 ponttal, az ezüstérmes Fülöp Elemér ( DÖKE - Komló ) lett 19 ponttal, míg a bronzérmet Koczor János ( Vasi GE ) érdemelte ki 15 ponttal.

 

A kiírás szerint a rendezők biztosítottak még játéklehetőséget azok számára is, akik nem tudták beverekedni magukat a döntőbe, hiszen a ranglista pontjaikat figyelembe véve újra bizonyítási lehetőségük adódott az egymás közti kategóriánkénti derbiken. A II. osztályúak egy kilencfős csoportban játszottak teljes körmérkőzést, a dobogóra sorrendben Trecskó János ( DÖKE - Komló ), Szirmay Endre ( Vasi GE ), valamint Moldován Károly ( Energofish Marosvásárhely ) állhatott fel. A III. osztályúak két hatfős csoportban küzdöttek, ezekből az első négy helyezett jutott tovább és meccselt az ellenkező csoportból érkezőkkel. Díjátadáskor Füzy Csaba ( Soproni MAFC ), Böcskei Barnabás ( Soproni MAFC ) és Szappanos György ( Testvériség SE ) nevét olvasták fel. A minősítés nélküliek egy nyolcfős csoportot alkottak, amelyből az első négy helyezett jutott a rájátszásba, végezetül Béres II. Zoltán ( Újbuda Egyesület ), Maczelka Árpád ( Maroslelei SE ) és Rozsnyai Gábor ( Erzsébetvárosi SE ) befutót hirdettek. Az utánpótlás korúaknál Kondor Balázs ( Testvériség SE ) diadalmaskodott Molnár Dominik ( Vasi GE ) és Lackner Ádám ( Vasi GE ) előtt.

 

Az ALC KSE Szeged egyesületét ezúttal négyen képviselték a megmérettetésen, sajnos számukra most nem sikerült az éremszerzés.