ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Szeptember 15-én hazai környezetben, a Szent-Györgyi Albert AGÓRA Kulturális Központ aulájában az NB I. osztályú csapatbajnokság harmadik fordulójának rendezőjeként fogadtuk riválisainkat. Egyesületünk játékosai a szokásos házirangadók parázs küzdelmeivel nyitották a napot: ifj. Farkas és Olajos 3-0-as meccsén nem született meglepetés, a Kiss - Deme összecsapás 2-2-es döntetlennel zárult, Dávid 2-1-re múlta felül Bánfalvit, Plemic pedig 1-0-ra hozta a kötelezőt Papp-Takáccsal szemben, így alakult ki az ALC KSE Szeged I. - ALC KSE Szeged II. 7-1 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, az "első csapat" Rákos győzelmére alapozott, amihez ifj. Farkas, Kiss és Plemic értékes döntetlenekkel járult hozzá, a Mundial '93 FC SE gombfocizóit sikerült 5-3 arányban lehengerelni. A következő találkozón ifj. Farkas és Rákos egyaránt nyerni tudott, Plemic pedig döntetlent ért el, az Újkori Táltosok Szigetcsép alakulatát tehát 5-3 arányban múltuk felül. A szombathelyiekkel való találkozást sem vettük félvállról, Plemic győzelme mellett Kiss és Rákos döntetlenje kellett a Vasi GE elleni 4-4 arányú egálhoz. Szerencsére folytatódott a veretlen sorozat, ifj. Farkas és Kiss győzelmét Rákos döntetlennel toldotta meg, az Energofish Marosvásárhely gárdáját taktikus játékkal 5-3 arányban fektettük két vállra. A dobogóról ábrándozó fővárosiakat alaposan megleptük, Rákos győzelmét ifj. Farkas, Kiss és Plemic döntetlenekkel egészítette ki, azaz fegyelmezett produkciót bemutatva a Józsefvárosi SZE csapatával szemben feltétlenül rászolgáltunk az újabb 5-3 arányú diadalra. Majd szemlátomást fokozni tudtuk a tempót, ifj. Farkas, Dávid és Rákos egyaránt győzött, míg Plemic remizett, a DÖKE - Komló gárdáját magabiztos módon, 7-1 arányban megsemmisítettük. Az alföldi derbin ifj. Farkas és Rákos volt igazán elemében, mellettük Plemic újabb fontos döntetlenjének köszönhetjük a Hírös ALSE Kecskemét együttesének 5-3 arányú kiütését. Utoljára a bajnoki címvédő Testvériség SE állt velünk szemben, Rákos győzött, Plemic döntetlenre végzett, sajnos eltűnt az erő és a lendület, nagyot küzdve 3-5 arányban elszenvedtünk egy fájó vereséget.

A "második csapat" a Hírös ALSE Kecskemét ellenében folytatta a szereplését, Papp-Takács győzelme és Najror döntetlenje is kevésnek bizonyult a 3-5 arányú vereség alkalmával. A Testvériség SE demonstrálta erejét, Najror győzelme szépségtapasz volt csupán a 2-6 arányban elveszített meccs során. A Józsefvárosi SZE együttesével megvívott ütközetben Bánfalvi és Najror győzelme jelentette a 4-4 arányú bravúros pontszerzés zálogát. Ezután a DÖKE - Komló gombfocizóival találtuk szemben magunkat, a 0-8 arányú demoralizáló vereség után csak keresgéltük a szavakat. A sorsolás szerint a Mundial '93 FC SE következett, Papp-Takács ugyan döntetlenre végzett, az eredmény mégis 1-7 arányú vereség lett. Az Energofish Marosvásárhely csapata várt ránk a folytatásban, Deme győzelmét Gyenes, Papp-Takács és Najror döntetlennel egészítette ki, az 5-3 arányú diadal miatt végre volt okunk ünnepelni. A Vasi GE gárdája Bánfalvi és Najror döntetlenjének dacára 2-6 arányban felülmúlt bennünket, nem tudtunk örömet szerezni lelkes közönségünknek. Zárásként az Újkori Táltosok Szigetcsép állta utunkat, Deme és Najror győzelme, valamint Papp-Takács döntetlenje következtében az 5-3 arányban megnyert találkozón próbáltuk kezünkbe venni a sorsunkat.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban huszonhét fordulót követően az ALC KSE Szeged I. csapata 58 pontot gyűjtve 71,60%-os teljesítménnyel a második pozíciót foglalja el, míg az ALC KSE Szeged II. csapata 19 ponttal és 23,45%-os mutatóval a bajnoki táblázat utolsó, tizedik helyén áll. Folytatás októberben, Komlón!