ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Október 20-án Komlón, a Közösségek Háza adott otthont az NB I. osztályú csapatbajnokság negyedik fordulójának. Egyesületünk játékosai házirangadókkal kezdték meg a szereplésüket: Dávid 0-1-re maradt alul Deme ellenében, a Kiss - Bánfalvi összecsapás 0-0-as döntetlennel zárult, Rákos 1-0-ra múlta felül Papp-Takácsot, míg Plemic 0-1-re betlizett Najrorral szemben, így alakult ki az ALC KSE Szeged I. - ALC KSE Szeged II. 3-5 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, az "első csapat" Rákos győzelmét, valamint ifj. Farkas és Plemic döntetlenjét tudta felvonultatni, a szigetszentmiklósi Mundial '93 FC SE fiaival tehát 4-4 arányban megosztoztunk a pontokon. A következő mérkőzésen ifj. Farkas és Rákos egyaránt nyerni tudott, Plemic pedig döntetlent ért el, az Újkori Táltosok Szigetcsép alakulatát 5-3 arányban sikerült felülmúlni. A szombathelyiek ezúttal is nehéz diónak bizonyultak, ifj. Farkas, Kiss és Rákos egyformán csak egálra végzett, a Vasi GE ellen 3-5 arányú váratlan vereséget szenvedtünk. Igyekeztünk felállni a padlóról, ifj. Farkas, Kiss, Rákos és Plemic győzelemmel gondoskodott a jó hangulatról, az Energofish Marosvásárhely gárdáját fergeteges játékkal 8-0 arányban fektettük két vállra. A dobogóért vívott ütközetben Rákos és Plemic győzelmét Kiss értékes döntetlennel egészítette ki, a Józsefvárosi SZE csapatával szemben 5-3 arányban tudtunk diadalmaskodni. Kiss és Dávid döntetlenje sajnos arra volt elég, hogy a házigazda DÖKE - Komló gombfocizóitól ne fájjon nagyon a 2-6 arányú vereség. Az alföldi derbin Plemic győzött, Kiss és Rákos remizett, a Hírös ALSE Kecskemét ellen így mentettük meg 4-4 arányú döntetlenre a meccset. Utoljára a bajnoki címvédő Testvériség SE gördített akadályt az utunkba, Plemic győzött ugyan, ifj. Farkas döntetlenre végzett, nagyot küzdve 3-5 arányban elszenvedtünk egy újabb vereséget, idén sem szereztünk érmet.

A "második csapat" a Hírös ALSE Kecskemét ellenében folytatta a szereplését, Gyenes és Bánfalvi döntetlenje is kevésnek bizonyult a 2-6 arányú vereség alkalmával. A Testvériség SE igazolta hírnevét, Deme, Papp-Takács és Najror döntetlenje pusztán kozmetikázás volt a 3-5 arányban elveszített meccs során. A Józsefvárosi SZE együttesével megvívott csatában egyedül Bánfalvi győzelme ébresztett reményt, viszont a 2-6 arányú ismételt vereség nem nyújtott kellemes sportélményt. Ezután a DÖKE - Komló várt ránk, Najror döntetlent szerzett, de az 1-7 arányú kapituláció miatt egyre inkább gyűltek felettünk a sötét fellegek. A sorsolás szerint a Mundial '93 FC SE következett, Najror győzött, Bánfalvi döntetlenre végzett, az eredmény mégis egy szoros, 3-5 arányú vereség lett. Az Energofish Marosvásárhely csapata ellen kizárólag a siker volt az elfogadható, Najror győzelmét Deme és Bánfalvi döntetlennel tudta kiegészíteni, így a 4-4 arányú egál következményeként végleg elúszni látszott az a bizonyos hajó. A Vasi GE gárdája Gyenes és Najror győzelmének hála 4-4 arányban igazságosan elosztotta velünk a pontokat, de ez már nem változtatta meg a korábban megpecsételt sorsunkat. Zárásként az Újkori Táltosok Szigetcsép állta utunkat, Najror döntetlenje az 1-7 arányban elbukott találkozón szépségtapasz, jövőre számunkra a másodosztályban kezdődik a tavasz.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban harminchat fordulót követően az ALC KSE Szeged I. csapata 69 pontot gyűjtve 63,88%-os teljesítménnyel negyedik helyezettként zárt a bajnoki táblázaton, míg az ALC KSE Szeged II. csapata 24 ponttal és 22,22%-os mutatóval az utolsó, tizedik helyen fejezte be szereplését.

Részletesen a Versenyeredmények / NB I. 2018 címszó alatt tájékozódjon.