ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

December 2-án Budapesten, a rákospalotai Csokonai Művelődési Központban került megrendezésre az asztali - labdarúgók évadzáró gálája, amelyre új rekordot jelentő, 78 fős mezőny gyűlt össze az előzetes nevezések alapján.

A Tizek Bajnokságán szokásos módon teljes körmérkőzéssel döntötte el egymás között a sportág elitje, hogy ki a legjobb. Debreczy István ( Vasi GE ) végzett az élen 22 ponttal, őt ifj. Farkas Gábor ( ALC KSE Szeged ) követte 19 pontot szerezve, mögöttük ért célba a 17 pontot gyűjtő Horváth Imre ( Józsefvárosi SZE ).

 

A „top tíz” mellett Lukács Viktor versenyigazgató a Palota Kupa lebonyolításával biztosított lehetőséget a különböző kategóriákban történő szereplésre.

A Földi Pál Emlékverseny jelentette az I. osztály küzdelmeit, amelynek résztvevői elindultak a II. osztályúak selejtezőiben, hogy kivívják jogosultságukat a kétmeccses döntőre. Ezt 0-1 és 1-0 arányú végeredményt követően szétlövés párbaj során Ács Márton ( Dunakanyar Forte ALC ) nyerte meg Mészáros György ( Újkori Táltosok Szigetcsép ) ellenében, őket Szathmáry Károly ( Dunakanyar Forte ALC ) követte a sorban.

A Simon Sándor Emlékverseny a II. osztály számára volt meghirdetve. A már említett I. osztályúakkal kiegészítve két hétfős és két nyolcfős csoportban zajlottak a selejtező mérkőzések, a nyolcfős főágon azonban már egyenes kieséses rendszerben folyt tovább a küzdelem, a többiekre pedig helyosztó találkozók vártak a folytatásban. Az aranyérmet a veretlenül záró Deme Gyula ( ALC KSE Szeged ) zsebelte be, mivel a rendes játékidőben elért 1-1-es döntetlen állás után szétlövésben jobbnak bizonyult az így ezüstéremmel vigasztalódó Trecskó Jánosnál ( DÖKE - Komló ). A bronzérmet 2-0-as győzelmének köszönhetően Szirmay Endre ( Vasi GE ) érdemelte ki, aki Donáth Tibort ( Újkori Táltosok Szigetcsép ) utasította maga mögé.

A Juhász György Emlékverseny a III. osztályúak részére került kiírásra. Ők két hatfős és egy hétfős csoportban mérkőztek, de a nyolcfős főágtól kezdve szintén jöhetett az egyenes kieséses rendszer a helyosztókkal. Díjátadáskor a versenynapot kapott gól nélkül abszolváló Serák György ( Vasi GE ) nevét olvasták fel először ifj. Primon Csabát ( Csokonyavisontai ALC ), valamint Szappanos Györgyöt ( Testvériség SE ) megelőzően.

A Csek Géza Emlékverseny a minősítés nélküliek izgalmas csatáinak színtere volt, két hatfős csoportból kellett kiharcolni a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba. A végén Fortuna Iván ( Komáromi Gomb-Rocsó SE ) tudott diadalmaskodni Szabó Csaba ( egyesületen kívüli ) és Erdőteleki Miklós ( Modern SE ) felett.

A Kallus Márton Emlékverseny utánpótlás korú résztvevői két korcsoportban mérhették össze játéktudásukat. Az ifjúsági bajnoki címet Lackner Ádám ( Vasi GE ) szerezte meg Meskó-Csépány Krisztián ( Vasi GE ) és Molnár Dominik ( Vasi GE ) előtt, a serdülők dobogójára sorrendben Oláh Bendegúz ( Dunakanyar Forte ALC ), Zoboki Nándor ( Palotai Csokonai ALE ) és Farkas Máté ( Palotai Csokonai ALE ) állhatott fel.

 

A rendezvény díjátadással zárult, ahol elismerésben részesítették a MALSZ Országos Csapatbajnokság különböző osztályainak dobogós helyezettjeit, itt NB III. -as együttesünk lévén voltunk érdekeltek, akik átvehették a bajnoki címért járó, névre szóló serlegeket.