ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Február 16-án a fővárosban került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának nyitó fordulójára. A 2019. évi NB I. küzdelmeinek átalakult játékoskerettel vágtunk neki, hiszen ifj. Farkas Gábor elköszönt tőlünk, viszont Mészáros György és Donáth Tibor nálunk képzelte el pályafutásának folytatását.

 

A szintén vérátömlesztésen átesett Mundial '93 FC SE gombfocizói ellen Rákos és Mészáros Gy. döntetlenjét tudtuk felmutatni, így 2-6 arányú vereséget szenvedtünk. A következő találkozón az élvonalba visszatérő Dunakanyar Forte ALC alakulatát Rákos, Mészáros Gy. és Donáth döntetlenjei mellett Plemic győzelmének köszönhetően 5-3 arányban múltuk felül. Az alföldi rangadón a Hírös ALSE Kecskemét gárdájával szemben Rákos győzelmére, valamint Donáth és Kiss döntetlenjére volt szükség a 4-4 arányú, igazságosnak mondható pontosztozkodáshoz. A másik újonc Testvériség SE II. együttesét Rákos, Mészáros Gy. és Kiss remijével, illetve Donáth győzelmével 5-3 arányban fektettük két vállra. A gyengülni látszó Újkori Táltosok Szigetcsép túljárt az eszünkön, Rákos, Donáth és Kiss döntetlenjeinek dacára 3-5 arányú csapást mért ránk. A bajnoki címvédő Testvériség SE I. Plemic és Kiss számára két döntetlent engedélyezett, ennek megfelelően a végeredmény egy 2-6 arányú vereség lett. A baranya megyei DÖKE - Komló legénységét Mészáros Gy. egálja nem zavarta meg, begyűjtöttünk egy fájó, 1-7 arányú vereséget. A vendéglátó Józsefvárosi SZE Rákos döntetlenjére és Kiss győzelmére is válaszolt, a 3-5 arányú vereség sajnos újabb kudarc volt. Az utolsó összecsapásra összekaptuk magunkat, a Vasi GE ellen Rákos és Mészáros Gy. döntetlenje, valamint Plemic győzelme jelentette a 4-4 arányú döntetlen árán megszerzett pontunkat.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban kilenc fordulót követően az ALC KSE Szeged csapata 8 pontot gyűjtve 29,62%-os teljesítménnyel a nyolcadik pozíciót foglalja el a bajnoki táblázaton. Folytatás áprilisban!