ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Május első hétvégéjén Budapesten, a Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola tornatermében került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság második vonalának tavaszi fordulójára. A 2019. évi NB II. küzdelmeiben az ALC KSE Szeged együttese két gárdával képviselteti magát, ezért a fair play szellemében rögtön házirangadóval indult a nap.

Az egyik oldalon Deme és Dávid, a másik oldalon pedig a visszatérő Priszlinger volt elemében, így alakult ki az ALC KSE Szeged II. - ALC KSE Szeged III. 12-4 arányú végeredmény.

 

Ezután elváltak útjaink, a "második csapat" elsősorban Dávid remek játékának köszönhetően tudta felülmúlni a DÖKE - Komló II. gombfocizóit 9-7 arányban. A következő találkozón Dávid és Najror nyújtott kiemelkedőt, ennek ellenére nagy küzdelemben mégis szoros vereséget szenvedtünk az Energofish Marosvásárhely alakulatától 6-10 arányban. Az osztályozón felkerült újonc elleni mérkőzést sem vettük félvállról, Deme és Papp-Takács vezérletével arattunk magabiztos győzelmet a Vasi GE II. felett 13-3 arányban. Némi hullámvölgybe kerültünk, Dávid és Plemic ugyan próbált meccsben tartani bennünket, azonban az Erzsébetvárosi SE I. gárdája 6-10 arányban fölénk kerekedett. Sikerült azonnal javítani a hibánkat, ugyanis Deme, Papp-Takács, Plemic és Najror összeállításban hibátlan produkciót bemutatva léptünk át az Erzsébetvárosi SE II. csapatán 16-0 arányban. A mindig parázs alföldi derbi várt ránk a folytatásban, amit Deme, Plemic és Najror jóvoltából meglepően egyértelműen nyertünk meg a Hírös ALSE Kecskemét II. fiaival szemben 13-3 arányban. Szerencsére nem szakadt meg a jó sorozat, hiszen a nagy elánnal küzdő Deme és Plemic magával ragadta a társakat, az éllovas Csokonyavisontai ALC ezúttal 10-6 arányban kénytelen volt fejet hajtani előttünk. Utoljára a Dunakanyar Forte ALC II. nézett velünk farkasszemet, Deme és Plemic most sem kegyelmezett, vagyis 11-5 arányú diadallal vonultunk az öltözőbe.

A "harmadik csapat" a Vasi GE II. ellenében folytatta a szereplését, Priszlinger és Mihály II. Z. jól mozgott, de sajnos a 4-12 arányú vereség miatt nem mi szereztünk pontot. A Dunakanyar Forte ALC II. sem ígérkezett könnyű feladatnak, viszont Priszlinger, Mihály II. Z. és Gyenes jól állták a sarat, így 9-7 arányú győzelmet jelentett az akarat. Az Erzsébetvárosi SE II. együttesével megvívott csatában Priszlinger és Gyenes játékára alapozva 8-8 arányú döntetlenre végeztünk. A baranya megyei legények sem tudták Priszlinger rohamait tartani, a DÖKE - Komló II. gombfocizóit sikerült 9-7 arányban meglepni. Ezután Olajos, Gyenes és Bánfalvi percei következtek, az Energofish Marosvásárhely csapatával szemben örülhettünk egy 11-5 arányú újabb győzelemnek. Törvényszerű, hogy elkezdett fogyni a lendület, Gyenes jelentette az egyedüli reményünket, de a listavezető Csokonyavisontai ALC teljesen megérdemelten 5-11 arányban felülmúlt bennünket. A Hírös ALSE Kecskemét II. gárdája Olajos ellenállásának dacára 2-14 arányban fektetett bennünket két vállra. Zárásként az Erzsébetvárosi SE I. állta utunkat, Olajos ismét megbízható volt, a fővárosiak azonban 6-10 arányban jobbnak bizonyultak.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban kilenc fordulót követően az ALC KSE Szeged II. csapata 21 pontot gyűjtve 77,77%-os teljesítménnyel a második pozíciót foglalja el, míg az ALC KSE Szeged III. csapata 10 ponttal és 37,03%-os mutatóval a bajnoki táblázat hetedik helyén áll. Folytatás ősszel!