ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Május harmadik hétvégéjén a fővárosi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium aulájában került megrendezésre a 2019. évi asztali - labdarúgó Egyéni Országos Bajnokság, amelyen a két versenynap során összesen 14 klub 59 játékosa mérhette össze gombfoci tudását. Hosszas tárgyalásokat követően talált a MALSZ elnöksége támogatókat a rendezvénynek, az Észak - Budapesti Tankerületi Központ, valamint a Lenovo Magyarország nagyban hozzájárult a színvonalas lebonyolításhoz és az értékes díjazáshoz.

Tóth László versenyigazgató három nyolcfős és két kilencfős csoportra osztotta a szombati mezőnyt, mindegyikből az első négy helyezett jutott tovább a legjobb húsz közé. A középdöntő mérkőzései öt négyfős csoportban zajlottak, ahonnan az első két helyezett lett tagja a vasárnapi tízfős nagydöntőnek.

Az aranyérmet végül Fülöp Elemér ( DÖKE - Komló ) szerezte meg 18 ponttal, az ezüstérmes Bottyán Zoltán ( Vasi GE ) szintén 18 pontot gyűjtött, míg a bronzérmet Lukács Viktor ( Testvériség SE ) érdemelte ki 16 ponttal.

A kiírás szerint a rendezők biztosítottak még játéklehetőséget azok számára is, akik nem tudták beverekedni magukat a döntőbe, hiszen a ranglista pontjaikat figyelembe véve újra bizonyítási lehetőségük adódott az egymás közti kategóriánkénti derbiken. A II. osztályúak két hatfős csoportban játszottak teljes körmérkőzést, majd a nyolc továbbjutó már egyenes kieséses rendszerben döntötte el a helyezések sorsát. A dobogóra sorrendben Trecskó János ( DÖKE - Komló ), Komáromi Zsolt ( Mundial ’93 FC SE ), illetve Major István ( DÖKE - Komló ) állhatott fel. A III. osztályúak két hatfős és egy hétfős csoportban küzdöttek meg a rájátszásért. Díjátadáskor Füzy Csaba ( Soproni MAFC ), Németh Károly ( Újkori Táltosok Szigetcsép ) és Svolik Tamás ( Erzsébetvárosi SE ) nevét olvasták fel. A minősítés nélküliek egy hatfős és egy hétfős csoportot alkottak, némi túlórázás után Katona Edvárd ( Erzsébetvárosi SE ), Fortuna Iván ( Komáromi KKSE ) és Csorba Gábor ( Soproni MAFC ) befutót hirdettek közöttük. Az utánpótlás korúaknál Széll Gergő ( Maroslelei SE ) győzött Kondor Balázst ( Testvériség SE ) megelőzve.

Az ALC KSE Szeged egyesületét ezúttal hárman képviselték a megmérettetésen, sajnos számukra most nem sikerült az éremszerzés.