ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

December 1-én Budapesten, a rákospalotai Csokonai Művelődési Központban került megrendezésre az asztali - labdarúgók évadzáró gálája, amelyre 67 fős mezőny adta le az előzetes nevezését.

A Tizek Bajnokságán szokásos módon teljes körmérkőzéssel döntötte el egymás között a sportág elitje, hogy ki a legjobb. A versenyrendezőként is közreműködő Lukács Viktor ( Testvériség SE ) végzett az élen 19 ponttal, őt Szatmári Tamás ( Testvériség SE ) követte 18 pontot szerezve, mögöttük ért célba a 14 pontot gyűjtő Pákai György ( Testvériség SE ). Ez aztán a bravúr a javából, alaposan kitettek magukért a nagymúltú klub éljátékosai!!! Mészáros György ( ALC KSE Szeged ) 10 ponttal a hetedik helyen végzett.

 

A „top tíz” mellett a Palota Kupa lebonyolításával nyílt lehetőség a különböző kategóriákban történő szereplésre.

A Földi Pál Emlékverseny jelentette az I. osztály küzdelmeit, amelynek résztvevői elindultak a II. osztályúak selejtezőiben, Szathmáry Károly ( Dunakanyar Forte ALC ) tudott diadalmaskodni Magyar Antal ( Testvériség SE ) felett.

A Simon Sándor Emlékverseny a II. osztály számára volt meghirdetve. A már említett módon kiegészítve huszonnégy fő négy csoportra osztva küzdött a selejtező mérkőzéseken, a nyolcfős főágon azonban már egyenes kieséses rendszerben folyt tovább a küzdelem, a többiekre pedig helyosztó találkozók vártak a folytatásban. Az aranyérmet Trecskó János ( DÖKE - Komló ) zsebelte be, mivel a döntőben 2-1 arányban jobbnak bizonyult az így ezüstéremmel vigasztalódó Ács Mártonnál ( Dunakanyar Forte ALC ). A bronzérmet 0-0-as döntetlen utáni szétlövéssel Donáth Tibor ( ALC KSE Szeged ) érdemelte ki, aki így Körmendi Gábort ( Mundial ’93 FC SE ) utasította maga mögé.

A Juhász György Emlékverseny a III. osztályúak részére került kiírásra. Ők két hétfős csoportban mérkőztek, de a nyolcfős főágtól kezdve szintén jöhetett az egyenes kieséses rendszer a helyosztókkal. Díjátadáskor Szegedi András ( Mundial ’93 FC SE ) nevét olvasták fel először Szappanos György ( Testvériség SE ), valamint Menyhárt Attila ( Erzsébetvárosi SE ) előtt.

A Csek Géza Emlékverseny a minősítés nélküliek izgalmas csatáinak színtere volt. Ide tizenheten nyertek besorolást, hozzájuk csatlakozott még két utánpótlás korú társuk. Két csoportból kellett kiharcolni a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba, Lőrincz Péter ( Erzsébetvárosi SE ), Katona Edward ( Erzsébetvárosi SE ) és Sebők István ( Palotai Csokonai ALE ) volt a dobogósok névsora.

A Kallus Márton Emlékverseny utánpótlás korú résztvevői a korábban taglaltak szerint mérhették össze játéktudásukat, Oláh Bendegúz ( Dunakanyar Forte ALC ) győzött Héjja Gergely ( egyesületen kívüli ) ellenében.

 

A rendezvény díjátadással zárult, ahol elismerésben részesítették a MALSZ Országos Csapatbajnokság különböző osztályainak dobogós helyezettjeit, itt NB II. -es együttesünk lévén voltunk érdekeltek, akik átvehették a bajnoki címért járó, névre szóló serlegeket.