ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Február 22-én a fővárosban került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának nyitó fordulójára. Lássuk, hogy a 2020. évi NB I. küzdelmeit miként kezdte meg Mészáros György hirtelen távozása és Donáth Tibor sajnálatos halála miatt alaposan meggyengült együttesünk.

 

DÖKE - Komló gombfocizói ellen Rákos emelkedett ki csupán a társai közül, így 2-6 arányú vereséget szenvedtünk. A következő találkozón a Vasi GE alakulatával Plemic győzelmének és Kiss döntetlenjének köszönhetően már szorosabb meccset játszottunk, de 3-5 arányban mégis alulmaradtunk. A rekordbajnok Testvériség SE I. gárdájával szemben Papp-Takács győzni tudott, mellette Rákos, Kiss és Plemic egyaránt döntetlenre végzett, vagyis 5-3 arányú diadalt könyvelhettünk el. A címvédő Józsefvárosi SZE együttesének Rákos és Kiss győzelmeire volt válasz lépése, abszolút igazságosnak mondható 4-4 arányú pontosztozkodás történt. A mindig rendkívüli izgalmakat tartogató alföldi rangadón a Hírös ALSE Kecskemét Rákos, Kiss és Najror döntetlenjeinek dacára 3-5 arányban fektetett bennünket két vállra. A rákospalotai Testvériség SE II. Kiss és Plemic számára két döntetlent engedélyezett, ennek megfelelően a végeredmény egy 2-6 arányú vereség lett. A közvetlen rivális Mundial ’93 FC SE legénységét Rákos, Kiss és Najror győzelmeivel leptük meg, vagyis sikerült egy fontos mérkőzésen 6-2 arányban dicsőséget szereznünk. A váci illetőségű Dunakanyar Forte ALC ellenében Plemic egyedül kevés volt az üdvösséghez, ez vezetett az újabb 2-6 arányú vereséghez. Sajnos az utolsó összecsapásra már elfogyott a lendület, az újonc Csokonyavisontai ALC így Rákos döntetlenjét beszámítva 1-7 arányban megleckéztetett bennünket, ami még bizony sokba kerülhet!  

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban kilenc fordulót követően az ALC KSE Szeged csapata 7 pontot gyűjtve 25,92%-os teljesítménnyel a nyolcadik pozíciót foglalja el a bajnoki táblázaton. Folytatás áprilisban, Szombathelyen!

 

FRISSÍTVE: 2020.06.27.

A bajnokság nyitó fordulója után a játékoskeretét folyamatosan erősítő, anyagi forrásokat tekintve monopol helyzetben lévő Vasi GE állt az élre, őket a Testvériség SE I. csapata követte a sorban. Velük együtt az élbolyhoz tartozott még a Hírös ALSE Kecskemét és a DÖKE - Komló gárdája, az első és a negyedik helyezett között csupán öt pont, vagyis kevesebb, mint két győztes mérkőzésnyi különbség mutatkozott a táblázaton. A középmezőnyt a Testvériség SE II., a Dunakanyar Forte ALC, valamint a Józsefvárosi SZE triumvirátusa alkotta. Érdekesség, hogy a rákospalotaiak második számú alakulata csak a visszalépéseknek köszönhetően tudta meghosszabbítani élvonalbeli tagságát, a nyolcadik kerületiek személyében pedig a címvédőt tisztelhetjük. Az ötödik és a hetedik pozíciót elfoglaló együttes között szintén csekély, három pontos különbség figyelhető meg a tabellán, tehát egy győzelemmel rögtön megvalósítható a helycserés támadás. A kiesés elkerüléséért az ALC KSE Szeged, az újonc Csokonyavisontai ALC és a Mundial ’93 FC SE folytat egymással hatalmas küzdelmet. A nyolcadik, biztos bennmaradó és a tizedik, utolsó között csak két pont a különbség, ahogy mondani szokás, még bármi lehetséges. Azonban sajnos a szövegkörnyezetben a múlt idő használata indokolt, hiszen a kialakult járványügyi helyzet miatt a MALSZ törölte a 2020. évi eredményeket.

Részletesen a Versenyeredmények / NB I. 2020 címszó alatt tájékozódjon.