ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Kilenc egyesület huszonnyolc játékosa nevezett előzetesen a XXVIII. alkalommal megrendezésre kerülő Fesztivál Kupa asztali - labdarúgó egyéni bajnokságra. A versenyzők hét négyfős csoportra osztva a selejtezőkkel kezdték meg a szereplésüket, ezekből az első helyezettek mellett a legjobb második helyezett is továbbjutott, majd újabb két négyfős csoportban folytatták a középdöntőben, az ott elért pozícióknak megfelelően pedig keresztmérkőzések során dőlt el az 1.-8. helyezések sorsa. Hasonló módon alakult ki a 9.-16., illetve a 17.-24. helyezésekért küzdők mezőnye, de maradtak izgalmak még a 25.-28. helyezésekért lejátszott találkozókra is.

Az egyes kategóriák díjazottjai pedig a nyolc meccs után kialakult végső sorrend alapján kerültek megállapításra. Az aranyérmet Lukács László ( Mundial ’93 FC SE ) szerezte meg, a házigazdák legjobbjaként Najror Zoltán ( ALC KSE Szeged ) ezüstéremig menetelt, míg a bronzérmet Debreczy István ( Vasi GE ) nyakába akasztották. A II. osztályban Lukács László ( Mundial ’93 FC SE ), Najror Zoltán ( ALC KSE Szeged ), illetve Gyenes Gábor ( ALC KSE Szeged ) végeredményt hirdettek. A III. osztály díjátadásakor Gyozsán Zoltán ( DÖKE - Komló ) nevét olvasták fel először, akit Kondor Balázs ( Testvériség SE ) és Maczelka Árpád ( Maroslelei SE ) követett a sorban. A minősítés nélküliek dobogójára Theodos Sándor ( Újbuda Egyesület ), valamint Szabó Márton ( Újbuda Egyesület ) és Fejes Ferenc ( Maroslelei SE ) állhatott fel.

A szokottnál is jóval körültekintőbb szervező munka, egyeztetések sora zajlott heteken keresztül azért, hogy a helyszín szigorú rendszabályainak megismerése és betartása mellett ne kerüljön lemondásra a nagy hagyományokkal bíró rendezvény. Erre sajnos a kialakult járványügyi helyzet miatt volt szükség, külön köszönet jár a résztvevőknek, hogy sportszerű légkörben és egymás egészségére vigyázva gombfocizhattunk.

Részletesen a Versenyeredmények / Fesztivál Kupa 2020 címszó alatt tájékozódjon.