ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

A nemzetközi megmérettetésnek az eredeti tervek szerint a Románia területén található Szováta lett volna a helyszíne még a 2020-as esztendőben, azonban sajnálatos módon a kialakult járványügyi helyzet közbeszólt. Hosszas előkészületek és körültekintő szervező munka után végül 2021 őszén kilencedik alkalommal sikerült lebonyolítani a sportág Európa Bajnokságát. Köszönet érte Nagy Attila úrnak, a Kőbányai Önkormányzat sportreferensének, aki támogatásáról biztosította az esemény költségvetését és személyesen nyitotta meg a rendezvényt. Hálával tartozunk dr. Dénes Tamás úrnak, a Magyar Sportújságírók Szövetsége főtitkárának is, aki sajtófőnökként felelt a média megjelenésünkért, ezen kívül pedig aktívan működött közre a díjátadás során. Nem utolsó sorban elismerés jár Horváth Imrének, aki lelkes rendezői csapatával közösen gondoskodott a verseny sokrétű tennivalóiról, hogy minden gördülékenyen működjön.

Portugália, Olaszország, Lengyelország és Spanyolország sajnálatos módon ezúttal lemondta részvételét a pandémia miatt. Azonban ennek ellenére is érdemes volt kilátogatni a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központba a gombfoci iránt érdeklődőknek, hiszen láthatták Magyarország, Románia, Írország és Szerbia legjobbjainak játékát.

Szektorlabda szakágban az előzetes várakozásoknak megfelelően Magyarország csapata Szendrey Tibor, Lukács Viktor, Szatmári Tamás, Fülöp Elemér, Magyar Antal, Bottyán Zoltán, Horváth Imre, Komáromi Zsolt összeállításban 13-3 arányban szerezte meg az első helyezést Románia válogatottja előtt. Szintén itthon maradt az aranyérem a páros kategóriában is, hiszen a Magyar Antal - Mártonfi István duó megelőzte a honfitárs Szendrey Tibor - Trecskó János és a romániai Dr. Havas Péter - Varga Ervin kettőst. Egyéniben rendkívül nagy küzdelemben a romániai Varga Ervin állhatott a dobogó legmagasabb fokára, két magyar vetélytársa követte: az ezüstérmet Fülöp Elemér, a bronzérmet Szendrey Tibor nyakába akasztották.

A 12 érintéses szakágban elsöprő hazai siker született, ugyanis a döntőben Kovács Nándor 2-2 arányú döntetlen végeredményt követően büntetőpárbajban győzött Kiss Levente ellenében, a bronzmérkőzésen pedig Puskás László 7-0 arányban tudott diadalmaskodni Mártonfi István felett.

Részletesen a Versenyeredmények / Európa Bajnokság 2021 címszó alatt tájékozódjon.