ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

November 6-án, szombaton az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium aulájában újra a játék volt a főszereplő. Magasnak mondható, 48 fős nevezői létszám érdeklődése mellett került megrendezésre a szektorlabdázók Egyéni Országos Bajnoksága, ahol 14 egyesület versenyzői szálltak harcba egymással az egyik legrangosabb dicsőséget jelentő címért.

A rendezvény rangját emelte, hogy a megnyitó alkalmával megjelent és beszédet mondott Eperjes Károly, Kossuth-díjas színművész. A pályák között sétálva megosztotta saját gombfocis élményeit, sőt aktívan közreműködött néhány helyzet megítélésében, nem egyszer a szurkoló is előtört belőle. Köszönettel tartozunk érte!

Deme Gyula versenyigazgató öt nyolcfős csoportra osztotta a mezőny tagjait, akik a selejtező mérkőzésekkel indították a napot. Mindegyik csoportból az első három helyezett jutott tovább, hozzájuk csatlakozott a legjobb negyedik helyezést elérő, így alakult ki a tizenhat fős főág. Ezután már egyenes kieséssel folytatódtak a küzdelmek, mégpedig oda - vissza párosításban, kedvezményezetti rendszerben. Estére kelve kialakult a legjobb nyolc mezőnye, a teremben lévők ennek tudatában vonulhattak pihenőre.

November 7-én, vasárnap a főágon már a sportág klasszisai parádéztak. Kiélezett helyzetekben bőven volt része a csekély számú nézőközönségnek, több alkalommal is csak szétlövés döntött a találkozó végkimeneteléről. Az aranyérmet immáron ötödik alkalommal Fülöp Elemér ( DÖKE - Komló ) szerezte meg, ezüstérmes klubtársa Pákai György ( DÖKE - Komló ) ellenében. A dobogó harmadik fokára bronzéremmel a nyakában ifj. Farkas Gábor ( Tiszavasvári SE ) állhatott fel.

Bekapcsolódtak a versengésbe a különböző kategóriánkénti játékosok is, hiszen ott ugyancsak az országos bajnoki cím volt a tét. A II. osztályúak egy kilenc fős csoportban körmérkőztek: Terjék Zsolt ( Testvériség SE, 16 pont ) végzett az élen Moldován Károly ( Energofish Marosvásárhely, 15 pont ) és Papp-Takács Sándor ( ALC KSE Szeged, 15 pont ) előtt. A III. osztályba soroltak két ötfős csoportban meccseltek, majd keresztbe helyosztók következtek. Eredményhirdetéskor Gyenes Gábor ( ALC KSE Szeged ), Fejes Ferenc ( Maroslelei SE ) és Kondor Balázs ( Testvériség SE ) érkezett a pódiumra díjátadáshoz. A minősítés nélkülieknél két hétfős csoportban zajlottak nagy derbik a helyosztókat megelőzően. A versenyfutásukat végül Németh Antal ( Újbuda Egyesület ) nyerte, de nem sokkal maradt le Marschal István ( Stick Breakers Csíkszereda ) és Váradi László ( Mundial ’93 FC SE ) sem.

Részletesen a Versenyeredmények / Egyéni Országos Bajnokság 2021 címszó alatt tájékozódjon.