ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Január 29-én Lakiteleken került sor a magyar asztali - labdarúgó csapatbajnokság első osztályának nyitó fordulójára. A 2022. évi NB I. küzdelmeit nagy várakozás előzte meg, végre összegyűlhettünk a versenyasztalok mellett és elkezdhettük a szezont.

 

Először az erdélyi Energofish Marosvásárhely volt az ellenfelünk, magabiztos játékot bemutatva sikerült 7-1 arányú győzelmet szereznünk. A folytatás sem ígérkezett könnyebbnek, de nagy meglepetésre a Dunakanyar Forte ALC gárdájával szemben is 7-1 arányú diadalt arattunk. Ezt követően a Hírös ALSE Kecskemét alaposan megizzasztott bennünket, az alföldi rangadón 4-4 arányú döntetlen végeredmény született. Nem okozott különösebb gondot a létszámhátránnyal küzdő Testvériség SE II. alakulatával megvívott párbaj sem, 6-2 arányban kialakult a kötelező jellegű győzelem. Majd a szigetszentmiklósi Mundial ’93 FC SE állta az utunkat, az elénk gördített akadály láttán megtorpantunk, így sajnos 2-6 arányban kikaptunk. Azonban a csorbát hamar kiköszörültük, hiszen a Vasi GE csapatát 5-3 arányban legyűrtük. A hatalmas bravúr híre a teremben futótűzként terjedt, miszerint a DÖKE - Komló ellenében szintén 5-3 arányban a sípszó pillanatában nyertük meg a meccset. Az előbbiekben úgy látszik elfogyott az energiánk, a bajnoki címvédő Józsefvárosi SZE nagy csatában 3-5 arányú vereséget mért ránk. Zárásként a Testvériség SE I. következett a sorban, sajnos az 1-7 arányú újabb vereség bizonyítja, hogy nem voltunk egy súlycsoportban.

 

A tíz gárdát felvonultató pontvadászatban kilenc fordulót követően az ALC KSE Szeged csapata 16 pontot gyűjtve 59,25%-os teljesítménnyel a harmadik pozíciót foglalja el a bajnoki táblázaton. Folytatás áprilisban!