ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged ALC KSE Szeged

Október 8-11. között Brazília, egészen pontosan Sao Paulo volt a helyszíne a IX. Szektorlabda Világbajnokságnak. Három kontinensről nyolc ország regisztrált előzetesen a rendezvényre: a házigazdák mellett Chile, Japán, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Románia és természetesen Magyarország.

Az egyéni megmérettetéseket megelőzően bonyolították le a szervezők a klubvilágbajnokság mérkőzéseit, amelyen az alábbi eredmények születtek.

Elődöntők:

CR Vasco da Gama - AD Portuguesa 4-4 , 6-2,

Bangu AC - Józsefvárosi SZE 0-8 , 1-7.

Bronzmérkőzés:

AD Portuguesa - Bangu AC 5-3 , 4-4.

Döntő:

CR Vasco da Gama - Józsefvárosi SZE 1-7 , 2-6.

Ezután következett az előzetesen meghirdetett programban az egyéni verseny, ahol újabb fényes magyar sikernek örülhettünk, hiszen világbajnoki címvédés történt.

Az élmezőny tagjai:

1. Lukács Viktor ( Magyarország ),

2. Mártonfi István ( Románia ),

3. Koczor János ( Magyarország ),

4. Robson Marfa ( Brazília ),

5. Horváth Imre ( Magyarország ),

6. Kiss Levente ( Magyarország ),

7. ifj. Farkas Gábor ( Magyarország ),

8. Kondor Gábor ( Magyarország ).

A torna a csapatok számára kiírt bajnoksággal ért véget, a címvédő magyarok nem találtak legyőzőre, így ismételten elhódítottuk a világbajnoki serleget:

1. Magyarország ( ifj. Farkas Gábor, Lukács Viktor, Koczor János, Horváth Imre, Kondor Gábor, Kiss Levente, Matkó Péter, Kovács Nándor ),

2. Románia ( Mártonfi István, Marschal István, Valics Lehel, Incze István ),

3. Brazília ( Marcelo Coutinho, Weber Gomes, Abel Cepa, Paulo Costa ).

 

A 12 érintéses szakág klubvilágbajnoki döntőjében Circulo Militar SP - Debreceni SC - ALSZ 41-5 arányú végeredmény alakult ki. A további helyezéseken az SE Palmeiras és a CR Vasco da Gama csapatai osztoztak. A nemzetek közötti versengést újra Brazília nyerte meg Portugália, valamint Magyarország és Románia előtt. Az egyéni összevetésben a papírformának megfelelően brazil fölény érvényesült: Dennis Albarello, Diney és Felipe Gomes voltak a legjobbak.

A chapas szakág is bemutatkozhatott a nagyközönség számára. A klubvilágbajnoki címet a CR Vasco da Gama szerezte meg a Stick Breakers Csíkszereda és a Bangu AC együtteseit megelőzve. Az egyéni küzdelmek során Adria Garriga ( spanyol ), Matkó Péter ( magyar ), Valics Lehel ( román ) és Marcelo Lages ( brazil ) volt a díjazottak névsora. A csapatoknál sorrendben Brazília, Magyarország és Románia állhatott fel a dobogóra, Portugália negyedikként végzett.